Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Τα ακριβότερα κοσμήματα στον κόσμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αν ισχύει πως τα διαμάντια “είναι ο καλύτερος φίλος μιας γυναίκας”, τότε κάποιες… φιλίες απαιτούν ολόκληρες περιουσίες για να εξαγοραστούν. Πολύτιμα πετράδια, σπάνια σχήματα και χρώματα, δεμένα περίτεχνα με χρυσό δημιουργούν σπάνια κομψοτεχνήματα που στολίζουν το γυναικείο σώμα. Βραχιόλια, περιδέραια, δαχτυλίδια και κολιέ αναδεικνύουν την ομορφιά τους και απαιτούν μια μικρή περιουσία για να αποκτηθούν. Θαυμάστε τα ακριβότερα κοσμήματα που κυκλοφορούν στον πλανήτη στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

1. Το διαμάντι της Ελίζαμπεθ Τέιλορ



Το 1968 ο Richard Burton έκανε δώρο το συγκεκριμένο διαμαντένιο δαχτυλίδι (33,1 καρατίων) στη διάσημη ηθοποιό. Το 2011 πωλήθηκε για 8,8 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία.

2. Το μονόπετρο της πριγκίπισσας Νταϊάνας



Το εντυπωσιακό δαχτυλίδι που η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε (η ίδια) επιλέξει για τον αρραβώνα της είναι στολισμένο με ένα ζαφείρι που περιτριγυρίζεται από διαμάντια. Πλέον κοσμεί το χέρι της Δούκισσας του Κέιμπριτζ, Kate Middleton.

3. Το μπλε διαμαντένιο δαχτυλίδι της Bvlgari



Το μοναδικό διπλό διαμαντένιο δαχτυλίδι της γνωστής εταιρίας “έπιασε” 15,7 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία του οίκου Christies τον Οκτώβριο του 2010 στη Νέα Υόρκη.

4. Το ακριβότερο κολιέ στον κόσμο



Το ακριβότερο κολιέ στον κόσμο σύμφωνα με το βιβλίο Guinness. Το -637 καρατίων- “Mouawad L’Incomparable” αποτελείται από 103 διαμάντια διαφορετικών μεγεθών και κοστολογείται στα 55 εκατομμύρια δολάρια.

5. Καρδιά από διαμάντι



Το αποκαλούν “έρωτα με την πρώτη ματιά” – και όχι άδικα, καθώς το ακατέργαστο αυτό διαμάντι σε σχήμα καρδιάς δεν σε αφήνει ασυγκίνητο. Το ίδιο και η τιμή του, που ανέρχεται στα 12 εκατομμύρια δολάρια.

6. Το διαμάντι του ωκεανού



Πρόκειται για “απομίμηση” του μενταγιόν που φορούσε η Kate Winslet στονΤιτανικό. Το κόσμημα από μπλε διαμάντι 15 καρατίων σε σχήμα καρδιάς κατασκευάστηκε από την γνωστή εταιρία Harry Winston και στόλισε τον λαιμό της ηθοποιού Gloria Stuart στην τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ το 1998.

7. Το διαμάντι του εμίρη του Κατάρ



Το εντυπωσιακό αυτό μπλε διαμάντι είναι γνωστό για την καθαρότητα του. Ο (πρώην) ιδιοκτήτης του, Laurence Graff πούλησε το δαχτυλίδι στον εμίρη του Κατάρ έναντι 80 εκατομμυρίων δολαρίων (2011).

8. Το μαργαριταρένιο κολιέ του 16ου αιώνα



Ένα μαργαριταρένιο κολιέ του 16ου αιώνα που πέρασε από πολλά βασιλικά χέρια (ή, για την ακρίβεια, λαιμούς). Μεταξύ αυτών ο βασιλιάς της Ισπανίας, Φίλιππος ο Β’ και η Μαρία Α’ της Αγγλίας. Στη σύγχρονη ιστορία του, μία από τις διασημότερες κατόχους του ήταν η Elizabeth Taylor (ακόμη ένα δώρο του Richard Burton), ενώ το 2011 πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 11,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

9. Το βραχιόλι-πάνθηρας



Κατασκευάστηκε το 1952 και ανήκε στην Δούκισσα του Γουίντσορ, Wallis Simpson. Το πανέμορφο αυτό βραχιόλι σε σχήμα πάνθηρα έχει αυτιά από διαμάντια, σμαραγδένια μάτια και δόντια από λευκόχρυσο. Πωλήθηκε για 7,3 εκατομμύρια δολάρια το 2010 και φημολογείται πως η αγοραστής δεν ήταν άλλη από την Madonna.

10. Το διαμάντι του Ταζ Μαχάλ



Φαίνεται πως η αγάπη της Elizabeth Taylor κόστιζε πολύ ακριβά στον Richard Burton. Το διάσημο διαμαντένιο κολιέ της φωτογραφίας χρονολογείται γύρω στο 1627 και ήταν το δώρο του για τα 40ά γενέθλια της ηθοποιού. Σύμφωνα με τον θρύλο ήταν το δώρο του Μογγόλου αυτοκράτορα Shah Jahangir προς τον γιο του, ο οποίος με τη σειρά του το έδωσε στη γυναίκα του, Mumtaz Mahal. Η τιμή του έφτασε τα 8,8 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία το 2011.

11. Το δάκρυ του ήλιου



Βρέθηκε το 2010 και είναι το μεγαλύτερο κίτρινο διαμάντι σε σχήμα αχλαδιού. Ταυτόχρονα είναι και το ακριβότερο, καθώς πωλήθηκε έναντι 10,9 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία στην Ελβετία.

12. Πολύτιμη τιάρα



Αυτή η εντυπωσιακή τιάρα πιστεύεται πως ανήκε στην πρικίπισσα Katharina Henckel von Donnersmarck. Είναι στολισμένη με διαμάντια και σμαράγδια και “έπιασε” την τιμή των 12,7 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία στην Ελβετία (2011).

13. Το ροζ αστέρι



Δαχτυλίδι με οβάλ διαμάντι 59.60 καρατίων. Έγινε αντικείμενο δημοπρασίας από τον οίκο Sotheby και έφτασε τα 83 εκατομμύρια δολάρια, όμως λόγω αδυναμίας αποπληρωμής από την πλευρά του αγοραστή παραμένει στην κυριότητα του Sotheby.

14. Το ροζ Graff



Το πανέμορφο αυτό ροζ διαμάντι 24.78 καρατίων είναι ένα από τα ελάχιστα αψεγάδιαστα διαμάντια που υπάρχουν στον κόσμο. Από το 2010 ανήκει στον Βρετανό δισεκατομμυριούχο Laurence Graff που το αγόρασε για 46,2 εκατομμύρια δολάρια και το μετονόμασε σε “ροζ Graff”.

15. H αυτοκρατορική καρφίτσα



Ανήκε στην σύζυγο του Αυτοκράτορα Ναπολέοντα του Γ’, Ευγενία, και αποτελείται από χρυσό, ασήμι και διαμάντια. Κοστολογείται στα 10,5 εκατομμύρια δολάρια.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.