Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Το ιδιαίτερο νησί της Σκωτίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι κολώνες που το έκαναν ιδιαίτερα γνωστό το «Staffa» - Δείτε τις φωτογραφίες.

Λέγεται Staffa ή αλλιώς το νησί με τις κολώνες και βρίσκεται στη Σκωτία. Θεωρείται ότι οι Βίκινγκς του έδωσαν αυτό το όνομα και ότι οι στήλες βασάλτη τους θύμιζαν τα σπίτια τους, τα οποία ήταν κατασκευασμένα από κούτσουρα δέντρων τοποθετημένα κάθετα.

Το νησί Staffa βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα δυτικά του Isle of Mull και έχει έκταση σχεδόν 82 στρέμματα με το υψηλότερο σημείο του να είναι 42 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το νησί ήρθε στο προσκήνιο στα τέλη του 18ου αιώνα από τον βοτανολόγο Τζόζεφ Μπανκς. Ο ίδιος και οι συνοδοιπόροι του εγκωμίασαν την φυσική ομορφιά των στηλών βασάλτη αλλά και το βασικό σπήλαιο του νησιού, το οποίο ονομάστηκε αργότερα «Σπήλαιο Fingal».

Ακολούθησαν επισκέψεις στο νησί, από διάφορες προσωπικότητες κατά τη διάρκεια των δύο επόμενων αιώνων. Η φήμη του νησιού το οποίο ήταν τότε ακατοίκητο έγινε ακόμη μεγαλύτερη κυρίως για τις κολώνες από βασάλτη οι οποίες εντυπωσιάζουν.

Πολλές σπηλιές του νησιού είναι σκαλισμένες και σχηματισμένες από τη βροχή, τα ρεύματα και τη θάλασσα ενώ τον σημαντικότερο ρόλο στο να σχηματιστούν οι κολώνες έπαιξε η ψύξη της λιωμένης λάβας. Στο νησί γίνονται εκδρομές με σκάφη κατά τις οποίες οι επισκέπτες μπορούν να δουν από κοντά τις σπηλιές και το πτηνό Φρατερκούλα που φωλιάζει εκεί. Θαλασσοπούλια, γκρίζες φώκιες και δελφίνια βρίσκουν επίσης σπίτι στα νερά γύρω από το νησί.

Το πιο γνωστό σημείο στο νησί εκτός από τις κολώνες που το έκαναν ιδιαίτερο γνωστό είναι όπως είπαμε το «Σπήλαιο Fingal» που βρίσκεται κοντά στο νότιο άκρο του νησιού, έχει περίπου 20 μέτρα ύψος και 75 μέτρα μήκος και διαμορφώνεται με εξαγωνικές στήλες βασάλτη. Η αρχική ονομασία του σπηλαίου μάλιστα ήταν «η μελωδική σπηλιά» αλλά στη συνέχεια μετονομάστηκε.

Δείτε εικόνες από το ιδιαίτερο αυτό νησί...












Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.