Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Ο μπαμπάς που κουβαλάει τον γιο του για να τον πάει στο σχολείο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το παιδάκι πάσχει από μια ασθένεια που δεν του επιτρέπει να περπατάει.

Ο Yu Xukang, περπατάει τριάντα χιλιόμετρα κάθε μέρα με τον 12χρονο γιο του, Qiang, στους ώμους για να τον πάει στο σχολείο, επειδή το παιδάκι πάσχει από μια ασθένεια που δεν του επιτρέπει να περπατάει.

Για να μπορεί να μεταφέρει το παιδί, ο πατέρας του έχει φτιάξει ένα καλάθι στο οποίο μπαίνει το παιδί καθ' όλη τη διάρκεια του «ταξιδιού» διάρκειας έξι ωρών καθημερινά.

Πατέρας και γιος ζουν σε ένα απομονωμένο ορεινό χωριό της Κίνας, το Sichuan και κάθε μέρα ο Yu ξυπνάει στις 6 το πρωί, ξεκινά στις 7 με τον γιο του στην πλάτη και φτάνει στο σχολείο μετά από 2 ώρες περπάτημα.

Μετά πηγαίνει στην εργασία του και στις 4 το μεσημέρι επιστρέφει στο σχολείο για να πάρει τον γιο του και να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Για να πάει από το σπίτι στο σχολείο και στη δουλειά και να επιστρέψει, ο άνδρας ξοδεύει καθημερινά περπατώντας 6 ώρες, για να μην χάσει ο γιος του ούτε μια ώρα μαθήματος.

Η γυναίκα του, τους άφησε όταν το παιδί ήταν μόλις 3 ετών, αλλά ο Yu δεν απελπίστηκε και δεν άφησε ποτέ τον αγαπημένο του γιο, «δεν έχουμε αργήσει ποτέ στο σχολείο» αναφέρει χαμογελώντας...

Η ιστορία πατέρα και γιου δημοσιεύτηκε σε αρκετά τοπικά Μέσα και έγινε γνωστή σε όλη την Κίνα, με την κυβέρνηση να παρεμβαίνει και να δωρίζει τελικά στον «καλό πατέρα» ένα σπίτι που βρίσκεται κοντά στο σχολείο του γιου του.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.