Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Έως την Παρασκευή η δήλωση των νέων που ψηφίζουν για πρώτη φορά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την καταθέτουν στο δήμο ή σε ΚΕΠ για να ψηφίσουν ως ετεροδημότες στις ευρωεκλογές.

Έως την Παρασκευή 14 Μαρτίου θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση-υπεύθυνη δήλωση στο δήμο διαμονής τους ή σε ΚΕΠ, που θα την προωθήσει στο δήμο διαμονής τους, οι νέοι που αποκτούν για πρώτη φορά δικαίωμα ψήφου και επιθυμούν να ψηφίσουν ως ετεροδημότες στις ευρωεκλογές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με διευκρινιστικές οδηγίες που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, οι γεννηθέντες/γεννηθείσες το 1996 πρέπει να συμπληρώσουν σχετική αίτηση, γραπτά ή ηλεκτρονικά, την οποία θα υποβάλουν στον δήμο ή σε κάποιο ΚΕΠ.

Στο μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, κατηγόρησε το υπουργείο Εσωτερικών για «εκλογομαγειρέματα» και συνέστησε στον υπουργό Γιάννη Μιχελάκη να «ασχοληθεί περισσότερο με την έγκαιρη και ορθή προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας» και «να εκδώσει επιτέλους τις απαιτούμενες για τη διπλή εκλογική διαδικασία εγκυκλίους. Διαφορετικά, είναι δυστυχώς πολύ πιθανόν το σημερινό θεσμικό και αντιδημοκρατικό φιάσκο, με τους γεννηθέντες το 1996 εκλογείς, να μην είναι ούτε το πρώτο, ούτε το τελευταίο αυτής της διπλής εκλογικής αναμέτρησης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.