Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Η Χορευτική Ομάδα «65+» στη Στέγη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από τις 21 έως τις 23 Μαρτίου η παράσταση «TANZheimer».

Στην παράσταση της Χορευτικής Ομάδας 65+ με τίτλο «TANZheimer», που παρουσιάζεται από τις 21 έως τις 23 Μαρτίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, πρωταγωνιστές είναι χορευτές άνω των 65 ετών.

Η χορευτική ομάδα 65+ της Στέγης αποτελείται από άτομα που συμμετείχαν στους κύκλους σεμιναρίων κίνησης για άτομα 65+ της περασμένης χρονιάς. Η νεοσύστατη ομάδα παρουσιάζει την πρώτη της χορευτική παράσταση στη Στέγη, αποδεικνύοντας ότι η δημιουργικότητα και η αγάπη για ζωή δεν έχουν ηλικία. Αφού ολοκλήρωσαν την εκπαιδευτική διαδικασία με την ομάδα χορού Αερίτες, οι «νέοι» χορευτές 65+ ακολούθησαν κανονικά τις νόρμες μιας ομάδας χορού και μπήκαν σε εντατικό πρόγραμμα προβών για να παρουσιάσουν μια παράσταση- εμπειρία.

Πώς αξιοποιούνται μέσα από το χορό οι κινητικές αδυναμίες που προκαλεί η φθορά του χρόνου; Πώς η ιστορία κάθε σώματος γράφεται στο δέρμα αλλά και στη σκηνή;

Οι χορευτές, μαζί με τους Αερίτες, ανακαλύπτουν ένα δικό τους κινητικό κώδικα και δημιουργούν μια πρωτότυπη χορογραφία. Απελευθερώνοντας σώμα και φαντασία, προτείνουν μια ιδιαίτερη χορευτική παράσταση, αποδεικνύοντας ότι αυτή η περίοδος της ζωής των ανθρώπων μπορεί να είναι η πιο δημιουργική.

Σύλληψη - Σκηνοθεσία: Πατρίσια Απέργη (Ομάδα χορού Αερίτες)
Ιδέα - Χορογραφία: Πατρίσια Απέργη, Χαρά Κότσαλη σε συνεργασία με τους ερμηνευτές
Μουσική: Βασίλης Μαντζούκης
Σκηνικά-Κοστούμια: Άγγελος Μέντης
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Χαρά Κότσαλη
Εκτέλεση Παραγωγής: Ευαγγελία Βαϊακοπούλου

Ερμηνεύουν οι: Αμπατζόγλου Κορνηλία, Αρκουλή Σούζη, Ασλανίδου Ντέπη, Βάλιακα Μελίνα, Δαρούσου Φρόσω, Ζαχαρίου Γιούλη, Καλατζοπούλου Σοφία, Κυριμοπούλου Δέσποινα, Παπαστεργίου Αργυρώ, Πύρρου Πηνελόπη, Συλογίδου Στέλλα, Χατίρης Μιχάλης, Χειμωνά-Παπαδά Μαργαρίτα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.