Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Δεκτές τροπολογίες στο ν/σ για την κατάργηση 23 φορέων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εξαίρεση των εγκύων από την απόλυση.

Τροπολογίες βουλευτών επί του νομοσχεδίου για την κατάργηση 23 φορέων του Δημοσίου έκανε δεκτές ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Μεταξύ αυτών και η πρόταση που κατέθεσε η βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα και η οποία προβλέπει την εξαίρεση των γυναικών που βρίσκονται σε εγκυμοσύνη ή σε λοχεία (18 μήνες από τον τοκετό) από τη διάταξη που ορίζει την αυτοδίκαιη απόλυση όλων των εργαζομένων με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που εργάζονταν στους καταργούμενους 23 φορείς του Δημοσίου.

Οι εν λόγω γυναίκες αναμένεται πλέον να μεταταχθούν αυτοδικαίως στον φορέα όπου μεταφέρονται οι αρμοδιότητες των καταργούμενων φορέων.

Σημειώνεται πως η κ. Παπακώστα είχε επίσης προτείνει στην ίδια τροπολογία, την ίδια εξαίρεση αναδρομικά, για όσες γυναίκες βγήκαν σε διαθεσιμότητα βάσει του άρθρου 90 του ν. 4172/2013- κάτι που ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν έκανε δεκτό.

Ο κ. Μητσοτάκης αποδέχθηκε τις εξής τροπολογίες:

  • Μείωση της υποχρεωτικής παραμονής των υπαλλήλων που διορίζονται, μετατάσσονται ή μεταφέρονται σε παραμεθόριο ή προβληματική περιοχή, με βάση τον νόμο 3051/2002, από δέκα χρόνια, σε πέντε χρόνια (τροπολογία που κατατέθηκε από τον Θ. Νταβλούρο και άλλους τρεις βουλευτές της ΝΔ).
  • Ανάληψη εκ μέρους του Δημοσίου των, περιουσιακού χαρακτήρα, απαιτήσεων και υποχρεώσεων του Οργανισμού Παιδικών και Εφηβικών Βιβλίων, (το οποίο συγκαταλέγεται ανάμεσα στους υπό κατάργηση φορείς του Δημοσίου) και συνέχιση εκ μέρους του, των εκκρεμών δικών. Η τροπολογία κατατέθηκε από τον Σπύρο Ταλιαδούρο (ΝΔ). Στην ίδια τροπολογία ο κ. Ταλιαδούρος πρότεινε την απαλλαγή των διοικήσεων του ΟΠΕΒ από αξιόποινες πράξεις, υπό το σκεπτικό ότι ο Οργανισμός αδυνατούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, λόγω ανεπαρκούς χρηματοδότησης και όχι λόγω ευθύνης της διοίκησής του. Για το σκέλος αυτό, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε θετικός, ζητώντας παράλληλα και τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Χορήγηση σε όσους υπαλλήλους έχουν διανύσει το μισό του υποχρεωτικού χρόνου παραμονής στην υπηρεσία διορισμού τους, του δικαιώματος μετάταξης σε παραμεθόριο ή προβληματική περιοχή που υπηρετεί ο σύζυγος, ή η σύζυγός τους (τροπολογία βουλευτών της ΝΔ με επικεφαλής τον Γιώργο Καρασμάνη).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.