Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Εισαγγελική έρευνα για το διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καταγγελίες για «μαϊμού» πιστοποιήσεις ξένων γλωσσών από υποψηφίους.

Τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Παναγιώτα Φάκου προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υποψήφιοι στο διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ χρησιμοποίησαν πλαστά πτυχία γλωσσομάθειας για να «πιστοποιήσουν» τις γνώσεις τους στις ξένες γλώσσες που θα τους εξασφάλιζαν τα αναγκαία μόρια για την πρόσληψή τους. Την παρέμβαση της κ. Φάκου προκάλεσε μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε χθες από τη ΝΕΡΙΤ για να διερευνηθεί η διάπραξη ενδεχόμενων αξιόποινων πράξεων κατά την πιστοποίηση των «προσόντων» που επικαλέστηκαν οι υποψήφιοι του διαγωνισμού.

Είχαν προηγηθεί καταγγελίες από εργαζόμενους αλλά και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Μιχ. Κουρουτό για «μαϊμού» πιστοποιήσεις ξένων γλωσσών από τη… Θεσσαλονίκη, την ίδια μάλιστα χρονική περίοδο!. Συγκεκριμένα, ο κ. Κουρουτός ανέφερε:

«Τις τελευταίες ημέρες έχω γίνει αποδέκτης πληθώρας καταγγελιών από εργαζόμενους ότι η πιστοποίηση γλωσσομάθειας (και πιο συγκεκριμένα της αγγλικής γλώσσας) για ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό υποψήφιων εργαζόμενων στη ΝΕΡΙΤ οι οποίοι κατοικούν στην Αθήνα έχει γίνει από Κέντρο Ξένων Γλωσσών πόλης της Βόρειας Ελλάδας (!) που λειτουργεί ως παράρτημα αθηναϊκού φροντιστηρίου. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι Αθηναίοι υποψήφιοι που πιστοποίησαν… γνώση αγγλικής στην άλλη άκρη της χώρας, το έπραξαν, όλως τυχαίως, την ίδια χρονική περίοδο! Το πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι δεν γνωρίζουν γρυ αγγλικά!».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.