Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Πέντε γιατροσόφια για τον πονοκέφαλο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συμβουλές για να τον αντιμετωπίσετε χωρίς να πάρετε κάποιο παυσίπονο.

Οι πονοκέφαλοι συμπεριλαμβανομένων των ημικρανιών, συμβαίνουν εξαιρετικά συχνά. Επειδή οι πονοκέφαλοι μπορεί να προέρχονται από διάφορες αιτίες, μερικοί πάσχοντες αναζητούν θεραπεία σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά γιατροσόφια που μπορεί να ανακουφίσουν τις ημικρανίες αλλά και άλλα είδη πονοκεφάλων. Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε τι μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τον πονοκέφαλο χωρίς να χρειαστεί να πάρετε κάποιο παυσίπονο.

Αιθέριο έλαιο λεβάντας

Όχι μόνο μυρίζει υπέροχα αλλά ανακουφίζει αποτελεσματικά τον πονοκέφαλο και τους πόνους από τις ημικρανίες. Μπορείτε είτε να το εισπνεύσετε, είτε να το εφαρμόσετε τοπικά. Δύο έως τέσσερις σταγόνες σε ένα φλιτζάνι με βραστό νερό, αρκούν για να το εισπνεύσετε ως θεραπεία για τον πονοκέφαλο. Σε κάθε περίπτωση όμως το έλαιο της λεβάντας δεν πρέπει να λαμβάνεται από το στόμα.

Μασάζ

Το ελαφρύ μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικό τρόπος για την ανακούφιση του πονοκεφάλου. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στη Βραζιλία, υποστηρίζει ότι το τοπικό μασάζ στην περιοχή του ινιακού νεύρου - στο πίσω μέρος του κεφαλιού, στη βάση του κρανίου - μειώνει τον πόνο της ημικρανίας.

Σε γενικές γραμμές το μασάζ έχει αναγνωριστεί ως χρήσιμη θεραπεία για πονοκεφάλους, και ειδικά η ρεφλεξολογία (μια θαυμάσια μέθοδος θεραπευτικού μασάζ που εφαρμόζεται στην περιοχή των πελμάτων και στη ράχη των ποδιών).

Ποδόλουτρο

Όχι όμως με τον πατροπαράδοτο τρόπο αλλά με αιθέρια έλαια σε κρύο νερό. Το κρύο νερό θα ανακουφίσει αμέσως την πίεση που νιώθετε στο κεφάλι σας. Η συνταγή είναι απλή: σε μια μεγάλη λεκάνη με κρύο νερό, ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι, 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας. Αφήστε τα πόδια σας μέσα στη λεκάνη για είκοσι λεπτά και πάρτε παράλληλα βαθιές αναπνοές.

Κομπρέσες

Οι δροσερές και ζεστές κομπρέσες μπορούν επίσης να ανακουφίσουν αποτελεσματικά τον πονοκέφαλο. Για τον πονοκέφαλο που επικεντρώνεται στο μέτωπο συνιστώνται οι κρύες κομπρέσες με μερικές σταγόνες λεβάντα ενώ για τον πονοκέφαλο που είναι επικεντρωμένος στον αυχένα, μια ζεστή κομπρέσα θα δώσει καλύτερα αποτελέσματα.

Βασιλικός

Ο βασιλικός καταπραΰνει τις ημικρανίες και τον πονοκέφαλο και μόλις λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου βασιλικού μπορούν να σας ανακουφίσουν από τον πόνο! Εκτός από το έλαιο και το τσάι με αποξηραμένα φύλλα βασιλικού αλλά και λίγες σταγόνες στο μπάνιο χαλαρώνουν το σώμα και είναι επίσης αποτελεσματικά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.