Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Τη φορολογική εξομοίωση των αγροτών με μισθωτούς προτείνει η κυβέρνηση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρόταση για φορολόγηση των αγροτών όπως φορολογούνται οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι έχει καταθέσει η ελληνική πλευρά προς τους δανειστές σε μία προσπάθεια να διευρυνθεί η φορολογική βάση και να αποφευχθεί η μείωση του αφορολόγητου ορίου όπως προτείνει η τρόικα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η κυβέρνηση στην αντιπρότασή της για τις αλλαγές στο φορολογικό έχει εντάξει τους αγρότες στην κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων.

Μάλιστα, στο εισόδημα των αγροτών θα συμπεριλαμβάνονται και οι βασικές τους επιδοτήσεις.

Είναι σαφές ότι εφόσον συμφωνηθεί κάτι τέτοιο, δεν θα εφαρμοστεί η σταδιακή αύξηση της φορολόγησης των αγροτών από το 13% στο 20% και στο 26% έως το 2017, όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο.

Με την φορολόγηση των αγροτών όπως φορολογούνται μισθωτοί και συνταξιούχοι, το υπουργείο Οικονομικών επιδιώκει να διευρύνει τη φορολογική βάση και προσπαθεί να αποφύγει την μείωση του αφορολόγητου ορίου που πρότεινε η τρόικα.

Να σημειωθεί ότι η πρόταση των δανειστών προβλέπει μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 7.000 ευρώ από 9.500 ευρώ που είναι σήμερα, μέσω της μείωσης της έκπτωσης φόρου στα 1.500 ευρώ από 2.100 που είναι σήμερα.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.