Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

12 συμβουλές ασπίδα κατά του καρκίνου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο Ευρωπαϊκός Κώδικας κατά του Καρκίνου, οι πολίτες μπορούν να προστατευθούν από τη νόσο υιοθετώντας μερικές από τις παρακάτω πρακτικές:

1. Να μην καπνίζουν.

2. Να αποφεύγουν την παχυσαρκία.

3. Να αυξήσουν τη σωματική τους δραστηριότητα.

4. Να ακολουθούν ένα υγιές πρόγραμμα διατροφής με ποικιλία λαχανικών και φρούτων καθημερινά και περιορισμό της κατανάλωσης τροφών που περιέχουν ζωικά λίπη.

5. Μετριασμός των αλκοολούχων ποτών.

6. Αποφυγή της διαρκούς έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία.

7. Αποφυγή της έκθεσης σε γνωστές καρκινογόνες ουσίες στο επαγγελματικό ή άλλο περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένης της ιονίζουσας ακτινοβολίας.

8. Άμεση επίσκεψη σε ένα γιατρό εάν παρατηρηθεί οποιοδήποτε «περίεργη» ένδειξη διαταραχής της υγείας.

9. Οι γυναίκες άνω των 25 ετών, θα πρέπει να συμμετέχουν σε προγράμματα πληθυσμιακού ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

10. Οι γυναίκες άνω των 50 ετών θα πρέπει να συμμετέχουν σε προγράμματα πληθυσμιακού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού.

11. Τα άτομα άνω των 50 ετών θα πρέπει να συμμετέχουν σε προγράμματα πληθυσμιακού ελέγχου για την ανίχνευση του καρκίνου του παχέος εντέρου με το test της αφανούς αιμορραγίας στα κόπρανα (haemoccult Test) ή και με συνδυασμό με κολονοσκόπηση.

12. Τέλος, πρέπει όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες να συμμετέχουν σε προγράμματα εμβολιασμού για την μόλυνση από τον ιό της ηπατίτιδας Β. Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, σε αρχικό στάδιο, πριν τη μεταστατική διασπορά του αποτελεί την δευτερογενή πρόληψη.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.