Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ΕΣΑμεΑ: Χρειάζεται έργο για τον «Τουρισμό για Όλους»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δελτίο Τύπου 11.03.2015

Αρ. Πρωτ.: 505

Προτάσεις για την προώθηση της ισότιμης συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία στον τομέα του Τουρισμού, στο πλαίσιο των επιταγών της νέας Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, κατέθεσε με υπόμνημά της η ΕΣΑμεΑ στην υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, μέσω επιστολής.

Στην επιστολή παρουσιάζεται πληθώρα στοιχείων που αποδεικνύουν ότι η ενσωμάτωση στο εθνικό τουριστικό προϊόν των αρχών του «Τουρισμού για Όλους» ή «Προσβάσιμου Τουρισμού», του τουρισμού δηλαδή που διασφαλίζει ότι «κάθε ένας - ασχέτως αναπηρίας - πρέπει να μπορεί να ταξιδέψει προς μία χώρα, στο εσωτερικό της και σε οποιαδήποτε τοποθεσία, αξιοθέατο ή εκδήλωση που θα ήθελε να επισκεφθεί» , προσθέτει επιπλέον υπεραξία στις εθνικές πολιτικές για την προώθησή του, αυξάνει την αγορά των δυνητικών πελατών, συμβάλλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με αποτέλεσμα την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και συνεπώς την τόνωση της εθνικής οικονομίας.

Σε αυτό το πνεύμα, στοχεύοντας αφενός στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του εθνικού τουριστικού προϊόντος και παράλληλα στη διασφάλιση για τα άτομα με αναπηρία του δικαιώματος στον τουρισμό, η Ε.Σ.Α.μεΑ. θεωρεί ότι ο «Τουρισμός για Όλους» («Προσβάσιμος Τουρισμός») θα πρέπει να αποτελέσει την βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Τουρισμού και των λοιπών Φορέων που σχετίζονται με τον τουρισμό στη χώρα μας, πάνω στην οποία πρέπει να οικοδομηθεί το αναβαθμισμένο εθνικό τουριστικό προϊόν. Την θέση της δε αυτή είχε θέσει υπόψη κατ' επανάληψη στις προηγούμενες ηγεσίες του Υπουργείου. Μάλιστα στο πνεύμα αυτό, η Ε.Σ.Α.μεΑ. συνυπέγραψε με το Υπουργείο Τουρισμού στις 28.03.2014 Πρωτόκολλο Συνεργασίας και του οποίου την υλοποίηση ευελπιστεί ότι θα στηρίξει η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού.

Αναλυτικά οι προτάσεις στην επιστολή που επισυνάπτεται.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (135.95 KB).



Πηγή: http://www.esamea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.