Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Στη Βουλή η ένταξη των στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών σε διαφορετικό πεδίο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Η επιλογή των σχολών και η φοίτηση σε αυτές απαιτεί ιδιαίτερη προσήλωση».

με ΕΤο ζήτημα του τρόπου εισαγωγής των μαθητών στις Αστυνομικές και Στρατιωτικές Σχολές θέτει ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Γιώργος Καλαντζής, με ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων και Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα ο κ. Καλαντζής αναφέρει ότι «εδώ και καιρό συζητείται, και πλέον φαίνεται πως έχει ωριμάσει, η πρόταση της σύστασης ενός διαφορετικού επιστημονικού πεδίου στο Λύκειο, που να δίνει τη δυνατότητα σε όσους μαθητές επιθυμούν πραγματικά να ακολουθήσουν επαγγελματικά μόνο αυτές τις σχολές, να μπορούν να το επιλέξουν, με ξεχωριστά μαθήματα κατεύθυνσης. Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και από πρόσφατη μελέτη, που αφορούσε τη σύσταση ξεχωριστού πεδίου για τις στρατιωτικές, αστυνομικές σχολές, όπως και για την πυροσβεστική ακαδημία, και αποδεικνύει την ανάγκη δημιουργίας αυτού του νέου πεδίου».

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής υποστηρίζει ότι «η επιλογή των παραπάνω σχολών και η φοίτηση σε αυτές απαιτεί ιδιαίτερη προσήλωση και θα πρέπει να είναι απόρροια μίας συνειδητής απόφασης των υποψηφίων και όχι το αποτέλεσμα τυχαίων γεγονότων, από την αποτυχία εισαγωγής σε άλλες πανεπιστημιακές σχολές ή απλώς και μόνο από την εξασφάλιση των απαραίτητων μορίων εισαγωγής». Εκτιμά, δε, ότι «η εξαρχής αφοσίωση των νέων εισακτέων στις αξίες και στα ιδανικά των ανωτέρω σχολών, θα συμβάλλει περαιτέρω στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης τους, αλλά και στην καλλιέργεια και κατάρτιση των αποφοίτων και στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς είναι μία πρακτική που ακολουθείται σε όλο τον κόσμο».

Ο κ. Καλαντζής ζητά να μάθει από τους Υπουργούς Παιδείας και Δημοσίας Τάξης αν είναι στις προθέσεις τους να προχωρήσουν στη σύσταση ξεχωριστού πεδίου στο Λύκειο για την εισαγωγή υποψηφίων στις αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές, καθώς και στην πυροσβεστική ακαδημία, καθώς και αν μπορεί να υπάρξει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης αυτής της πρότασης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.