Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

«Εμφύλιος» στην Υγεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Λαγό της τρόικας» αποκαλεί τον πρόεδρο των γιατρών του ΕΟΠΥΥ ο Γιώργος Πατούλης.

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ των γιατρών του ΕΟΠΥΥ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Ο δεύτερος μάλιστα σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει «λαγό της τρόικας» τον πρόεδρο των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος, τα βάζει ανοιχτά με τον Γιώργο Πατούλη.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΙΣΑ
«Με παραπλανητικές αναρτήσεις επιχειρεί να διασπάσει το ιατρικό μέτωπο, στηρίζοντας όσους προωθούν τον επιστημονικό και επαγγελματικό αφανισμό του ιατρικού κόσμου της χώρας.

Με μια ακόμη ψευδή και παραπλανητική ανάρτηση στο προσωπικό του blog, επιχειρεί ο “λαγός της τρόικας και των εγχώριων υποστηρικτών της”, στο χώρο της υγείας, κ. Ελευθερίου, να συκοφαντήσει τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ. Γιώργο Πατούλη, με προφανή σκοπό, να παρασύρει τους συναδέλφους – μέλη του Ι.Σ.Α. στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Αυτός είναι ο στόχος της τρόικας κι όσων έχουν αναλάβει για λογαριασμό της την εφαρμογή των πολιτικών της στο χώρο της υγείας, όπως ο κ. Ελευθερίου και το σωματείο-σφραγίδα του. Να διασπάσουν καταρχήν το αραγές ιατρικό μέτωπο των λειτουργών της υγείας, που αντιστέκεται μέχρι σήμερα στην εφαρμογή πολιτικών, που οδηγούν στην ισοπέδωση του συστήματος υγείας στην πατρίδα μας. Στόχος τους είναι να μας αποδυναμώσουν επαγγελματικά και επιστημονικά, υποχρεώνοντάς μας σε ανανέωση ατομικών συμβάσεων ομηρίας, με δυσμενέστερους όρους, ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια να επιβάλλουν ολοκληρωτικά και χωρίς καμία αντίσταση τις πολιτικές τους.

Έχουν αντιληφθεί τη δύναμη των ιατρών όταν δίνουν ενωμένοι τον αγώνα τους για να διασφαλίσουν την επιστημονική και επαγγελματική τους αξιοπρέπεια. Αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική υγείας χωρίς γιατρούς, γι’ αυτό και προσπαθούν με κάθε τρόπο να διασπάσουν την ενότητά κι αποφασιστικότητά μας.

Ο κ. Ελευθερίου εδώ και χρόνια έχει επιλέξει το ρόλο του διασπαστή του ιατρικού μετώπου και του υποστηρικτή των σχεδίων της εκάστοτε Διοίκησης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αλλά και όλων των πολιτικών ηγεσιών του Υπουργείου Υγείας.

Συνομιλεί με τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κ. Κοντό που συστηματικά το τελευταίο διάστημα συκοφαντεί τον ιατρικό κόσμο κι έχει αποδείξει την ανικανότητά του να δώσει λύσεις σε σημαντικά ζητήματα μας όπως η καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, το rebate, το claw back, το factoring των εργαστηρίων και μια σειρά άλλα προβλήματα. Αντί ο κ. Κοντός να παραιτηθεί, όπως επανειλημμένα έχουμε ζητήσει ως Ι.Σ.Α., βρίσκει στο πρόσωπο του κου Ελευθερίου έναν πρόθυμο συνομιλητή, που του προσφέρει σκοινί για να «κρεμάσει» τους γιατρούς.

Ο κ. Ελευθερίου για μια ακόμη φορά προτιμά να συνομιλεί και να υποστηρίζει αυτούς που συστηματικά μας συκοφαντούν άδικα , αντί να υποστηρίζει τους συναδέλφους του. Καλεί τα μέλη του Ι.Σ.Α. να ανανεώσουν τις προσωπικές συμβάσεις πείνας κι επιστημονικού εξευτελισμού με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., με μικρότερο μάλιστα πλαφόν επισκέψεων, αντί να διεκδικήσει μαζί μας αυτό που αποτελεί πάγια θέση του Ι.Σ.Α.: την επαρκή καταρχήν χρηματοδότηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από την Πολιτεία και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης για όσους γιατρούς το επιθυμούν, κατά πράξη και περίπτωση και για τους νέους ιατρούς, που να διασφαλίζει την επιστημονική κι επαγγελματική μας αξιοπρέπεια.

Στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. Γιώργος Πατούλης ήδη έχει ζητήσει με έγγραφη επιστολή του προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, να μην ανανεωθεί η σύμβαση που είχε από παλιά με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ως ιατρός προερχόμενος από το ΙΚΑ, που είχε συνάψει με την προοπτική να έχει γίνει πράξη ως τον Ιούνιο η δέσμευση για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης για όλους τους γιατρούς που το επιθυμούν. Δέσμευση που ποτέ δεν υλοποιήθηκε από την Πολιτεία.

Με το προσωπικό του παράδειγμα, μπαίνει για μια ακόμη φορά μπροστά στον αγώνα για την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων του ιατρικού κόσμου, αλλά και για τη δημιουργία ενός διαφανούς, νοικοκυρεμένου, σύγχρονου και ποιοτικού συστήματος υγείας στη χώρα μας, προς όφελος όλων των πολιτών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.