Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Με το έργο “Ερμής” συστήματα πρόσβασης ΑμεΑ στη θάλασσα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Oργάνωση Παραπληγικών Κύπρου (ΟΠΑΚ) ανακοίνωσε ότι έχει εγκριθεί για υλοποίηση του έργου "ΕΡΜΗΣ", το οποίο στόχο έχει την εγκατάσταση τεσσάρων συστημάτων πρόσβασης στη θάλασσα "SEATRAC" σε παραλίες της Κύπρου και την καταγραφή προσβάσιμων υποστατικών στις γύρω περιοχές.

“Η εγκατάσταση τέτοιας υποδομής στις παραλίες μας, θα προσφέρει εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα σε σε άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) στη χώρα μας και τοποθετεί την Κύπρο στον παγκόσμιο χάρτη των προορισμών προσβάσιμου τουρισμού με πολλαπλά κοινωνικοοικονομικά οφέλη για τη χώρα μας”, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση η ΟΠΑΚ, σημειώνοντας ότι “εξαιρετικά σημαντικό” είναι πως η Οργάνωση πέτυχε την αγορά αυτού του εξοπλισμού να γίνει με χορηγία 80% από κοινοτικούς πόρους αφού υλοποιείται μέσα από το πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ 2007-2013.

Αναφέρει ότι η εγκατάσταση αυτών των συστημάτων είναι μια σημαντική εξέλιξη για την εξυπηρέτηση ατόμων με βαριές κινητικές αναπηρίες αφού με τη χρήση του seatrac μπορούν εύκολα και με ασφάλεια να μπουν και να βγουν από τη θάλασσα και προσθέτει ότι το σύστημα είναι αυτόνομο και λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια.

Η ΟΠΑΚ αναφέρει ότι πέρσι εγκαταστάθηκαν τα δύο πρώτα συστήματα αυτόνομης πρόσβασης με μεγάλη επιτυχία και φέτος θα εγκατασταθούν τα υπόλοιπα και ότι οι Δήμοι που επιλέχτηκαν στην Κύπρο είναι η Πάφος, Λεμεσός, Αγία Νάπα και Παραλίμνι.

Σημειώνει ότι η καταγραφή προσβάσιμων υποστατικών ξεκίνησε πέρσι και συνεχίζεται φέτος με στόχο την διάθεση των πληροφοριών σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.

Τέλος, αναφέρει αυτό επιτεύχθηκε σε συνεργασία με το ΤΕΠΑΚ και το Δήμο Λήμνου.


Πηγή: http://www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.