Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Η τίγρη των Τρικάλων πηγαίνει... Καλιφόρνια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έτοιμος να ταξιδέψει για το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας είναι ο Φοίβος, η τίγρη του ζωολογικού πάρκου των Τρικάλων, ο οποίος έμεινε μόνος του από τον περασμένο Μάρτιο, μετά την απώλεια της φίλης του, Αθηνάς, που τον συντρόφευε επί 15 ολόκληρα χρόνια.

Θα είναι η τρίτη αλλαγή περιβάλλοντος στη ζωή του άγριου ζώου, που δεν είχε την τύχη άλλων ατόμων ατόμων του είδους του, αφού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην αιχμαλωσία.



Στα Τρίκαλα, όπου μεταφέρθηκαν, έζησαν μαζί επί 12 χρόνια, σε ένα περιβάλλον ελαφρώς καλύτερο από αυτό που γνώρισαν, αλλά τον περασμένο Μάρτιο η θηλυκή τίγρη αρρώστησε. Οι κτηνίατροι επιχείρησαν να τη σώσουν, αλλά δεν συνήλθε ποτέ από την αναισθησία και έφυγε από τη ζωή.

Από τότε η κατάσταση του Φοίβου (έχει εκ γενετής δυσπλασία στα πίσω πόδια) επιδεινώθηκε, σύμφωνα με εκπροσώπους φιλοζωικών σωματείων, που τον παρακολουθούν. Ο Βρετανός Ντέιβιντ Μπαρνς, πρώην διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Ταμείου Μέριμνας Ζώων GAWF και γνωστός για τη δράση του στη διάσωση πιθήκων, μεγάλων γατών και άλλων άγριων ζώων που ζουν σε αιχμαλωσία, πρωτοστάτησε στις προσπάθειες να μεταφερθεί ο Φοίβος σε άλλο καταλληλότερο χώρο και το πέτυχε.

Μετά από αίτημα της διοίκησης του δήμου Τρικκαίων, το υπουργείο Περιβάλλοντος ενέκρινε τη μεταφορά του στο Ζωολογικό Κήπο του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια, όπου ο Φοίβος θα έχει την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη, για να ζήσει με αξιοπρέπεια τα τελευταία χρόνια της ζωής του, συντροφιά με άλλες τίγρεις. Ο Βρετανός ζωόφιλος, σε συνεργασία με εγχώριες φιλοζωικές οργανώσεις, ζητά τη βοήθεια των πολιτών για τη συγκέντρωση του χρηματικού ποσού των 13.700 ευρώ που απαιτούνται για τη μεταφορά του ζώου.

Στα Τρίκαλα υποδέχτηκαν με ανάμεικτα συναισθήματα την απόφαση. Οι υπάλληλοι του ζωολογικού πάρκου και της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου που έχουν την ευθύνη λειτουργίας του, ανέφεραν στο Έθνος πως δεν ενημερώθηκαν ποτέ ούτε ζητήθηκε η γνώμη τους για την επικείμενη μεταφορά του Φοίβου, ενώ εξέφραζαν επιφυλάξεις για την αναγκαιότητα μίας τέτοιας κίνησης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.