Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Μεγάλη συναυλία για τους "Μικρούς Μουσικούς" του Ωδείου Αθηνών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με μια μεγάλη συναυλία για τη στήριξη του προγράμματος υποτροφιών «Μικροί Μουσικοί» ξεκινά η χρονιά για το Ωδείον Αθηνών.



Το Σάββατο 4 Οκτωβρίου, στις 8.30 μ.μ., στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης), καθηγητές του Ωδείου Αθηνών, μέλη των μουσικών του συνόλων καθώς και μικροί μαθητές ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια εκδήλωση που στοχεύει να ενισχύσει τον μουσικό κουμπαρά που άνοιξε πέρσι το Ωδείον για τους «Μικρούς Μουσικούς».

Στη συναυλία μετέχουν η Ορχήστρα Αcademica Αθηνών με τη σύμπραξη καθηγητών και μαθητών του Ωδείου και σολίστ τη διακεκριμένη σοπράνο Δήμητρα Θεοδοσίου (σοπράνο), τους Δημήτρη Μαρίνο, Μαρία Ευστρατιάδη, Κατερίνα Καταμάτζε (πιάνο), Θανάση Πολυκανδριώτη (μπουζούκι) και Χρυσούλα Μπεντή (βιολί), καθώς και ηΠαιδική - Εφηβική Χορωδία Ωδείου Αθηνών σε μουσική διδασκαλία και διεύθυνση του Κυριάκου Τσολάκη.

Διευθύνει ο Νίκος Αθηναίος. Θα παρουσιαστούν έργα των Carl Czerny, Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini, Franz Schubert, Edvard Grieg, Wolfgang Amadeus Mozart, Charles Dancla και Θανάση Πολυκανδριώτη.

Το πρόγραμμα «Μικροί Μουσικοί» παρέχει πρόσβαση στη μουσική εκπαίδευση σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών των οποίων οι οικογένειες αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το κόστος των διδάκτρων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος έχει δημιουργηθεί ένας «μουσικός κουμπαράς», τον οποίο μπορούν να ενισχύσουν οικονομικά όσοι φορείς και ιδιώτες επιθυμούν να συνδράμουν αυτόν το σκοπό.

Οι υποτροφίες δίνονται με βάση κριτήρια που συνδυάζουν την κλίση στη μουσική με τις ειδικές οικονομικές συνθήκες κάθε οικογένειας και καλύπτουν για κάθε μαθητή τα ετήσια δίδακτρα σε ποσοστό 50% έως 100%.

Όπως δήλωσε για το πρόγραμμα ο Πρόεδρος του Ωδείου Αθηνών κ. Νίκος Τσούχλος: «Η κρίση γεννά σε όλους μας νέες υποχρεώσεις, στις οποίες ο πολιτισμός οφείλει να δώσει απαντήσεις.

Σήμερα θα πρέπει να σκεφτούμε ποια Ελλάδα θέλουμε όταν έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη. To πρόγραμμα «Μικροί Μουσικοί» στοχεύει να δώσει στα δυσκολεμένα παιδιά αυτής της εποχής την ευκαιρία να βρουν ένα νέο, ανθρώπινο κώδικα επιβίωσης με όχημα τη μουσική».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.