Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

82 χρόνια παντρεμένοι με ένα... χρυσό μυστικό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για τον Νικολάς και την Ραφαέλα Ορντάζ, ο έρωτας διαρκεί για πάντα. Το ζευγάρι από την Καλιφόρνια, γιορτάζει την 82η επέτειο γάμο τους. Ο Νικόλας είναι 102 χρονών και η Ραφαέλα έκλεισε τα 100 τον περασμένο Οκτώβριο.



«Οι γονείς τους έζησαν και αυτοί μέχρι τα 100 τους χρόνια και ήταν εξίσου τρισευτυχισμένοι με τον γάμο τους», αναφέρει στην Today η Λετίσι Ορτνάζ, η εγγονή του ζευγαριού.

"Το να καλλιεργείς τέτοιου είδους σχέσεις είναι σημαντικό βήμα για την εξέλιξη του πολιτισμού μας", συμπλήρωσε η κοπέλα.

«Είναι τόσο αγαπημένοι ακόμη και τώρα, μετά από τόσα χρόνια. Είναι συγκλονιστικό πως σε κάθε φωτογραφία τους κρατιούνται χέρι - χέρι και προσπαθούν να φιλήσουν ο ένας τον άλλον».

“Θυμάμαι μια φόρα που ο παππούς μου, άρπαξε τη γιαγιά μου μπροστά σε όλους και της είπε να πάει στην κρεβατοκάμαρα. Φυσικά μείναμε όλοι άναυδοι και αρχίσαμε να γελάμε".

«Αλλά αυτός ούτε που κοκκίνισε. Είπε ότι έχει παντρευτεί την πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο και ότι το σώμα της εξακολουθεί να είναι ελκυστικό».

Φυσικά μια μακροχρόνια σχέση χρειάζεται κάτι παραπάνω από απλό πάθος.

Το ζευγάρι εξομολογείται πως το μυστικό για τη μεγάλη διάρκεια της σχέσης τους είναι ο αμοιβαίος σεβασμός και οι συμβιβασμοί.

«Φροντίζουν ο ένας τον άλλον συνέχεια» λέει η Λετίσια.

«Στο πάρτι που έκαναν για να γιορτάσουν την επέτειό τους, ο παππούς μου κοιτούσε συνεχώς τη γιαγιά μου και την παρακολουθούσε για να μην φάει κανένα γλυκό,γιατί έχει διαβήτη».

«Τώρα μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα και η μνήμη τους αποδυναμώνεται. Ξεχνούν τα πάντα,αλλά θυμούνται πάντα ο ένας τον άλλον», περιγράφει η εγγονή τους.

Δείτε τις φωτογραφίες εδώ:






Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.