Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Η ομορφιά της Αντίγκουα από ψηλά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κρυστάλλινα νερά και λευκή άμμος.

Πετώντας με ένα ελικόπτερο για να καταγράψει τα πανέμορφα πλάνα, ο βρετανός φωτογράφος Tommy Clarke, κυκλοφόρησε τη νέα του σειρά από αεροφωτογραφίες, αυτή την φορά από την Αντίγκουα στην Καραϊβική.

Οι εκπληκτικές εικόνες δείχνουν τη μεγάλη έκταση με τη λευκή άμμο να «σημαδεύεται» από πολύχρωμες ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ το περίγραμμα των ανθρώπων στα κρυστάλλινα νερά της θάλασσας είναι επίσης εμφανές. Η σαγηνευτική σειρά των φωτογραφιών του Clarke δείχνει επίσης την απόλυτη γεωμετρία στα γήπεδα τένις και τις βάρκες που είναι αραγμένες σε μια αποβάθρα.

Από τότε που ξεκίνησε την καριέρα του, ο φωτογράφος έχει επιβιβαστεί σε ελικόπτερα και μικρά αεροσκάφη για να απαθανατίσει όμορφες εικόνες σε διάφορα μέρη, από το Σαν Φρανσίσκο και το Μεξικό μέχρι τα Κανάρια Νησιά και τη Γιούτα. «Τη σημερινή εποχή με την επικράτηση των drones στην αεροφωτογραφία, φαίνεται σαν να ανήκω στην "παλιά φρουρά" με το να μισθώνω ελικόπτερα και να παίρνω εγώ φωτογραφίες αξιοποιώντας τον εαυτό μου. Αμφιβάλλω αν το να χειρίζεσαι ένα τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος είναι τόσο συναρπαστική εμπειρία. Ερωτεύτηκα τα τοπία και τις παραλίες. Κανείς δεν πάει στην παραλία με μια μπεζ πετσέτα, μπεζ ομπρέλα ηλίου και μπεζ μαγιό. Αντ' αυτού όλοι βγαίνουμε με τα φωτεινότερα χρώματα που έχουμε και ξαπλώνουμε κατά μήκος της άμμου. Το να αιχμαλωτίζω τις εκτάσεις των χρωμάτων, ήταν αυτό που με τράβηξε για πρώτη φορά στην αεροφωτογράφηση».

Όπως εξήγησε ο ίδιος, μεγάλωσε στη νότια ακτή της Αγγλίας και πέρασε σχεδόν όλη την παιδική του ηλικία κάνοντας διακοπές δίπλα στη θάλασσα. Αυτό του προκάλεσε ένα μεγάλο ενδιαφέρον για την αλληλεπίδραση μεταξύ του νερού και της γης και το πώς οι άνθρωποι συνδέονται με αυτά. Αναζητά παραλίες με τιρκουάζ νερά, εντυπωσιακά τοπία με βάρκες και παραθεριστές που απολαμβάνουν τη θάλασσα.

Οι εικόνες από την Αντίγκουα είναι πράγματι εντυπωσιακές. Το όνομα του νησιού στην Καραϊβική σημαίνει στα Ισπανικά «αρχαία». Θεωρείται ότι την ονόμασε έτσι ο Χριστόφορος Κολόμβος, μετά από μια εικόνα του Καθεδρικού Ναού της Σεβίλλης, Σάντα Μαρία δε λα Αντίγκουα.


























Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.