Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Και τώρα που έχουμε την προσοχή σας…

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σοκαριστικός χορός στα «κόκκινα φανάρια» του Άμστερνταμ.

Το σκηνικό είναι πολύ γνώριμο, γυναίκες μισόγυμνες στέκονται σαν εκθέματα σε βιτρίνες στη συνοικία με τα «κόκκινα φανάρια» στο Άμστερνταμ. Οι περαστικοί τις κοιτούν αλλά δεν εντυπωσιάζονται, το θέαμα είναι πολύ συνηθισμένο έως απενοχοποιημένο.

Η γειτονιά «De Wallen» είναι η μεγαλύτερη συνοικία με «κόκκινα φανάρια» στην ολλανδική πόλη και οι «βιτρίνες» είναι διάφανοι θάλαμοι στους οποίους οι εκδιδόμενες γυναίκες επιχειρούν να σαγηνεύσουν πιθανούς πελάτες.



Μόνο που αυτή τη φορά συμβαίνει κάτι διαφορετικό: μία από τις γυναίκες αρχίζει να τρέμει βίαια προκαλώντας την προσοχή των περαστικών που κοντοστέκονται απορώντας.

Στη συνέχεια την μιμούνται και οι άλλες γυναίκες στις «βιτρίνες» που συντονίζονται σε ένα έντονο χορευτικό.

Ο κόσμος θεωρεί πως είναι ίσως κάποιο «νούμερο» από τις γυναίκες της βιτρίνας, παρακολουθεί με ενδιαφέρον, γελά, ορισμένοι χορεύουν μαζί με τα κορίτσια και στο τέλος χειροκροτούν με ενθουσιασμό.



Αλλά τα χαμόγελα και τα σφυρίγματα «παγώνουν» όταν ένα μήνυμα με άσπρα γράμματα σε μαύρο φόντο προβάλλεται στην πρόσοψη του «σπιτιού».

«Κάθε χρόνο χιλιάδες γυναίκες έρχονται στη Δυτική Ευρώπη με την υπόσχεση καριέρας στο χορό. Δυστυχώς, καταλήγουν εδώ».

Ο κόσμος μένει εμβρόντητος όταν του αποκαλύπτεται- όχι πως δεν το ξέρει- η ανθρώπινη δυστυχία που τροφοδοτεί το εμπόριο γυναικών.

Σύμφωνα με τις στατιστικές, το 33% των εκδιδόμενων γυναικών στην Ολλανδία προέρχονται από χώρες εκτός ΕΕ. Από το 1990, ο αριθμός των γυναικών- θυμάτων trafficking από χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης έχει τριπλασιαστεί.



Η παρουσίαση σχεδιάστηκε από την ολλανδική διαφημιστική εταιρεία Duval Guillaume για λογαριασμό της οργάνωσης κατά του trafficking «Stop the Traffik».

Δείτε το βίντεο





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.