Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Κατάργηση 248 δικαιολογητικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την κατάργηση δικαιολογητικών και την αυτόματη αναζήτηση εγγράφων έχει θεσπίσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε περισσότερες από 248 διαδικασίες με τις οποίες έρχεται σε συναλλαγή ο πολίτης με το κράτος προκειμένου να επισπευσθεί ο χρόνος εξυπηρέτησης.

Μια σειρά εγγράφων όπως το πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης ή το αντίγραφο ποινικού μητρώου δεν χρειάζεται πλέον να αναζητείται και να κατατίθεται από τον πολίτη, καθώς είτε αναζητείται αυτόματα είτε αρκεί μια απλή υπεύθυνη δήλωση. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχουν καταργηθεί:

Η υποβολή Πιστοποιητικού Στρατολογικής Κατάστασης από 15 διαδικασίες (π.χ. άδεια γεωπόνου, δασολόγου, κτηνιάτρου κ.λπ.) του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η υποβολή επικυρωμένων φωτοαντιγράφων Αστυνομικών Δελτίων Ταυτότητας σε διαδικασίες που έχουν ενταχθεί στα Ενιαία Κέντρα Εξυπηρέτησης.

Η υποβολή αντιγράφου Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας για τους πολίτες που διεκπεραιώνουν αιτήσεις μέσω ΚΕΠ.

Αντικατάσταση
Έχει αντικατασταθεί με απλή υπεύθυνη δήλωση η υποβολή αντιγράφου ποινικού μητρώου σε 150 και πλέον διοικητικές διαδικασίες αρμοδιότητας των υπουργείων Ναυτιλίας και Αιγαίου, Υγείας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανάπτυξης, Δημόσιας Τάξης κ.λπ. καθώς και το πιστοποιητικό περί μη άσκησης δίωξης και περί μη παραπομπής σε δίκη για όλες τις διαδικασίες του Δημοσίου.

Παράλληλα έχουν ενταχθεί στην υποχρεωτική αυτεπάγγελτη αναζήτηση και δεν χρειάζεται να τα αναζητεί ο πολίτης, 76 πιστοποιητικά αρμοδιότητας υπουργείων Εσωτερικών (6), Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (13), Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (6), Εργασίας (14), Εθνικής Αμυνας (1) και 121 δικαιολογητικά που αφορούν το υπουργείο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας (15), Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων (78) κ.λπ.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.