Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Γραμμή για κακοποιημένες γυναίκες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Χέρι βοήθειας σε κακοποιημένες γυναίκες απλώνει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) με την τηλεφωνική γραμμή SOS 15900.

Όπως αποκάλυψε η διευθύντρια εργασιακών σχέσεων και κοινωνικής πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων Θεοδώρα Κατσιβαρδάκου, «στους 18 μήνες λειτουργίας της (13-3-2011 έως 11-9-2012) η τηλεφωνική γραμμή SOS δέχθηκε 4.436 κλήσεις που αφορούσαν καταγγελίες κακοποιημένων γυναικών από όλη την Ελλάδα.

Από αυτές οι 603, ποσοστό 14%, προέρχονταν από τη Μακεδονία, και οι μισές από αυτές, δηλαδή οι 364, ήταν από τον νομό Θεσσαλονίκης».

Η κακοποίηση είναι ένα συχνό πρόβλημα στη σημερινή κοινωνία και παρατηρείται σε όλα τα κοινωνικοοικονομικά στρώματα. «Αυτό που πιστεύω είναι ότι τα περιστατικά βίας έχουν αυξηθεί», επισημαίνει η κ. Κατσιβαρδάκου. Δεν είναι εύκολο για μια γυναίκα να παραδεχτεί ότι υφίσταται βία ή κακοποίηση. Είναι ακόμη πιο δύσκολο όμως η κακοποιημένη γυναίκα να βρει έναν τρόπο να ξεφύγει από μια σχέση ή από μια κατάσταση στην οποία δέχεται κάποια μορφή βίας.

Για τον λόγο αυτό και η διευθύντρια εργασιακών σχέσεων και κοινωνικής πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων προτρέπει: «Πρέπει οι γυναίκες να μάθουν ότι το να τις χτυπάει ο άντρας τους δεν είναι κάτι θεμιτό. Στην περίπτωση αυτή μπορούν να απευθυνθούν σε εμάς. Υπάρχει λύση. Το εξειδικευμένο προσωπικό θα μπορέσει να τις βοηθήσει. Είμαστε εδώ γι’ αυτές. Δεν είναι ταμπού πλέον. Σήμερα υπάρχει πια η αναγνώριση της βίας. Όταν ο άντρας αρχίζει να σε πιέζει, να μη θέλει να δουλεύεις, να είσαι αποκομμένη από το υπόλοιπο φιλικό και συγγενικό περιβάλλον, αυτά είναι στοιχεία ενός βίαιου χαρακτήρα. Οι γυναίκες όμως που πέφτουν θύματα δεν το καταλαβαίνουν έγκαιρα και το νιώθουν όταν καταλήγουν στο νοσοκομείο».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.