Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Οι εποχιακές ιώσεις ταλαιπωρούν τους ασθενείς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τι πρέπει να προσέχουμε και πώς θα απαλλαγούμε από αυτές.

«Προσέξτε μην κρυώσετε», προειδοποιούν οι πνευμονολόγοι με αφορμή τις εποχικές ιώσεις που έχουν κάνει ξανά την εμφάνισή τους. Ειδικά αυτή την περίοδο που κάνει πολύ κρύο, οι ειδικοί συνιστούν σε όλους και ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες να είναι πολύ προσεκτικοί. Τα κύρια χαρακτηριστικά των εποχικών ιώσεων, όπως επισημαίνουν οι γιατροί, είναι το συνάχι, ο βήχας και φυσικά ο πυρετός.

Έτσι, ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τους κλειστούς χώρους, εκεί όπου επικρατεί δηλαδή συνωστισμός. Τέτοιοι χώροι είναι τα καφενεία, οι αίθουσες σινεμά, οι καφετέριες κ.ά.

Για να μπορέσουν οι πολίτες να αντιμετωπίσουν τέτοιου τύπου ιώσεις πρέπει να πίνουν πολλά υγρά και ζεστά, να ντύνονται καλά και να παίρνουν αντιπυρετικά μόνο στην περίπτωση που ο πυρετός τους ξεπεράσει το 38,5.

Εκτός αυτού πάντως ο πνευμονολόγος συνιστά στον κόσμο να ακολουθεί μία διατροφή, λαμβάνοντας τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά όπως για παράδειγμα πορτοκάλια, ψάρια κ.ά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.