Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Ο ΕΟΠΥΥ απειλεί τους γιατρούς με διακοπή σύμβασης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Μονομερής καταγγελία της σύμβασης αν δεν παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους ασφαλισμένους».
Να διακόψει τις συμβάσεις των γιατρών που «απειλούν» να σταματήσουν να παρέχουν υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του οργανισμού, μελετά ο ΕΟΠΥΥ, μετά την έκδοση δελτίων Τύπου κάποιων Ιατρικών Συλλόγων που αναγγέλλουν διακοπή παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Ο οργανισμός, σε μια αυστηρή ανακοίνωση, επισημαίνει ότι «η διακοπή παροχής υπηρεσιών συνιστά μονομερή καταγγελία της σύμβασης και όσοι το επιχειρήσουν, είναι αυτονόητο ότι θα διακόψουν τη σύμβαση που έχουν με τον Οργανισμό».

Οι αποφάσεις για διακοπή παροχής υπηρεσιών στρέφονται πρωτίστως κατά των ασφαλισμένων, και κυρίως των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα, επισημαίνει ο ΕΟΠΥΥ που προχωρά ακόμη περισσότερο τονίζοντας ότι «το γεγονός ότι Ιατρικοί Σύλλογοι και ομάδες παρόχων υγείας, με κλειστές τράπεζες και ουρές συνταξιούχων στα ΑΤΜ, αναγκάζουν τους πολίτες να πληρώνουν (πώς άραγε;) για τις αναγκαίες εξετάσεις τους, προκαλεί θλίψη».

Ο ΕΟΠΥΥ, όπως τονίζει, θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, και αφήνει τις συγκεκριμένες ενέργειες κάποιων Ιατρικών Συλλόγων στην κρίση των ασφαλισμένων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.