Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Έρχεται το αντιντόπινγκ τεστ για τα e-games

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο «ηλεκτρονικός αθλητισμός» εξελίσσεται σε κυρίαρχη επιχειρηματική δραστηριότητα.

Πολλά είναι τα ονόματα αθλητών που κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας όχι για τις επιδόσεις τους, αλλά για τα αναβολικά που χρησιμοποίησαν για να τις αποκτήσουν. Στην σύγχρονη εποχή όμως ο κατάλογος αυτός εκτός από αθλητές, θα μπορούσε να περιλαμβάνει και e-gamers ή αλλιώς επαγγελματίες παίκτες ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Ειδικά μετά την δήλωση ενός διάσημου εξ αυτών, ονόματι Friesen ο οποίος πρόσφατα καυχήθηκε ότι οι συμπαίκτες του και άλλοι «επαγγελματίες» έλαβαν συνταγογραφούμενα φάρμακα για να τους βοηθήσουν να εστιάσουν την προσοχή τους κατά την διάρκεια ενός διαγωνισμού.

Σε απάντηση των δηλώσεων αυτών η Electronic Sports League, η διοργανώτρια εταιρεία μερικών εκ των πιο επιτυχημένων πρωταθλημάτων e-games, ανακοίνωσε πως στο μέλλον θα εξετάζει τους συμμετέχοντες σε τέτοιους διαγωνισμούς με σκοπό να εξακριβώσει αν χρησιμοποιούν κάποιο ναρκωτικό για να αυξήσουν τις επιδόσεις τους.

Μάλιστα όπως διευκρίνισε η διαδικασία θα ξεκινήσει από το τουρνουά που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο στο Λος Άντζελες, σε συνεργασία με δύο διεθνείς οργανισμούς αντι- ντόπινγκ, οι οποίοι διενεργούν ελέγχους στους Ολυμπιακούς και άλλους διεθνείς αγώνες.

Η εν λόγω ανακοίνωση έρχεται να επιβεβαιώσει πως τα e-sports, όπως το επαγγελματικό ηλεκτρονικό gaming, όπως είναι ευρέως γνωστό, εξελίσσεται σε κύριας μορφής ψυχαγωγία.

Άλλωστε αξίζει να σημειωθεί πως αυτό το χρόνο τα συνολικά κέρδη από την παγκόσμια επιχειρηματική δραστηριότητα του ηλεκτρονικού «αθλητισμού» αναμένεται να ξεπεράσουν τα 250 εκατ. δολάρια με περισσότερους από 113 εκατ. φαν των εν λόγω παιγνίων παγκοσμίως, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Newzoo, εταιρείας ερευνών στον τομέα των ηλεκτρονικών παιχνιδιών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.