Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Κατά μάνα, κατά... κόρη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εξιχνιάστηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, υπόθεση απάτης σε βάρος του ΙΚΑ Κέρκυρας και συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου δύο γυναίκες, ηλικίας 66 και 36 ετών.

Οι δύο γυναίκες, μητέρα και κόρη, επιχείρησαν να καταθέσουν πλαστογραφημένα πιστοποιητικά, που παρουσίαζαν ψευδώς εν ζωή έναν 86χρονο, προκειμένου να συνεχίσουν να λαμβάνουν παράνομα το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε σε βάρος τους δικογραφία, στο πλαίσιο της αυτοφώρου, διαδικασίας για τα αδικήματα της απάτης κατά συναυτουργία, της χρήσης πλαστογραφημένων πιστοποιητικών και της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο το πρωί, η 66χρονη κατέθεσε σε υπάλληλο του ΙΚΑ Κέρκυρας πλαστή εξουσιοδότηση και υπεύθυνη δήλωση 86χρονου, με τα οποία βεβαιώνονταν ότι την εξουσιοδοτούσε να καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να συνεχίσει να λαμβάνει το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης συνταξιούχων.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας σε συνεργασία με το ΙΚΑ Κέρκυρας, ο 86χρονος είχε πεθάνει πριν από ένα χρόνο περίπου και η 66χρονη, με την οποία συζούσε, συνέχισε να λαμβάνει το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, πλαστογραφώντας δικαιολογητικά τα οποία τον εμφάνιζαν εν ζωή.

Επιπλέον, προέκυψε ότι η 66χρονη πλαστογραφούσε τα δικαιολογητικά σε συνεργασία με την 36χρονη κόρης της, η οποία περίμενε χθες το πρωί σε αυτοκίνητο έξω από το ΙΚΑ Κέρκυρας την μητέρα της και όταν εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας, προσποιούμενη την ανιψιά του 86χρονου.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, διαπιστώθηκε ότι η 66χρονη έχει καρπωθεί τουλάχιστον το ποσό των 2.492 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στις συντάξεις του 86χρονου για τον Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο του έτους 2012.

Η προανάκριση που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης από τις δύο συλληφθείσες και άλλων αξιόποινων πράξεων, καθώς σε έρευνες που πραγματοποιηθήκαν στο αυτοκίνητο που οδηγούσε η 36χρονη και στην οικία που διαμένει με την 66χρονη μητέρας της, βρέθηκε πληθώρα πλαστογραφημένων πιστοποιητικών, υπεύθυνων δηλώσεων και λοιπών εγγράφων του 86χρονου.

Οι δύο συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κερκύρας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.