Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Δύο πυλώνες θα έχει η «νέου τύπου» εφεδρεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τα στάδια που περιλαμβάνει το νέο μοντέλο.

Δύο πυλώνες θα έχει η «νέου τύπου» εφεδρεία που θα εφαρμοστεί από την κυβέρνηση προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 άτομα έως το 2015. Όπως αναφέρει η Ημερησία, ο ένας είναι η «διαθεσιμότητα» για τους 3.000 υπαλλήλους με πειθαρχικά παραπτώματα αλλά και όσους κριθούν μη ικανοί ύστερα από αξιολόγηση. Θα λαμβάνουν για ένα χρόνο το 75% του μισθού τους και μετά θα απολύονται.

Ο άλλος η «συνταξιοδοτική ωρίμαση» με την παροχή κινήτρων για πρόωρη συνταξιοδότηση.

Στην κυβέρνηση εγκαταλείπουν τον όρο «εφεδρεία» για να ξεπεραστούν οι ενστάσεις της ΔΗΜ.ΑΡ. κατά πρώτο λόγο αλλά και του ΠΑΣΟΚ κατά δεύτερο και επιζητούν τη συμφωνία της τρόικας για να... τρέξει το νέο μοντέλο.

Το νέο μοντέλο

Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο αυτό αυτό μοντέλο περιλαμβάνει τα ακόλουθα στάδια:

-Εντός του Νοεμβρίου ξεκινά η αξιολόγηση του προσωπικού.
-Με τη δημιουργία των νέων οργανογραμμάτων, θα τοποθετηθεί σε οργανικές θέσεις το προσωπικό που έχει εισαχθεί στο Δημόσιο μέσω διαγωνισμών και κατόπιν όσοι αξιολογηθούν θετικά βάσει βαθμολογίας σε τεστ που θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ αλλά και την βαθμολόγηση του προσωπικού τους φακέλου.
-Σε διαθεσιμότητα (ένας χρόνος με το 75% του μισθού) θα τεθούν όσοι έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα καθώς και όσοι μετά την αξιολόγηση κριθούν μη ικανοί να υπηρετούν στο Δημόσιο. Υπολογίζεται ότι μόνο από πειθαρχικά αδικήματα θα τεθούν σε διαθεσιμότητα περίπου 3.000 υπάλληλοι.
-Με βάση την αξιολόγηση που θα πραγματοποιηθεί θα δοθούν κίνητρα για πρόωρη συνταξιοδότηση, ή για να τεθεί ένας αριθμός υπαλλήλων σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς λαμβάνοντας το 60% του μισθού του μέχρι και τρία χρόνια πριν από τη σύνταξη. Το μέτρο θα εφαρμοστεί κυρίως σε όσους υπαλλήλους έχουν τη χαμηλότερη βαθμολογία και βρίσκονται κοντά στη σύνταξη.
-Παράλληλα θα επιδιωχθεί να δοθούν κίνητρα προκειμένου να αυξηθεί το κύμα εθελοντικής συνταξιοδότησης. Εκτιμάται μάλιστα ότι θα εξασφαλιστεί η εθελοντική προσέλευση των υπαλλήλων μέσω της προειδοποίησης ότι όσοι δεν μπουν στο μοντέλο που προτείνεται τώρα, δεν θα μπορούν να κάνουν χρήση άλλων ευνοϊκών ρυθμίσεων στο μέλλον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.