Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

«Καμπάνα» για ξυλοδαρμό αλλοδαπού στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καταδικάστηκαν δυο αστυνομικοί.

Δύο αστυνομικοί καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 7 μηνών, με αναστολή, ο καθένας, καθώς κρίθηκαν ένοχοι από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, για υπόθεση ξυλοδαρμού σε βάρος αλλοδαπού στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Πρόκειται για έναν αρχιφύλακα κι έναν υπαρχιφύλακα, που καταδικάστηκαν για βασανισμό, στην πλημμεληματική του μορφή, ενώ το δικαστήριο τους αναγνώρισε ελαφρυντικά. Για την ίδια υπόθεση αθωώθηκαν δύο συνάδελφοί τους αστυφύλακες.

Το περιστατικό διαδραματίστηκε στις 28 Δεκέμβριο του 2011, ημέρα κατά την οποία ο 36χρονος Ιρακινός έμπορος, με ολλανδικό διαβατήριο, επρόκειτο να ταξιδέψει, μέσω του αερολιμένα Θεσσαλονίκης, στην Ολλανδία.

Πριν επιβιβαστεί στο αεροσκάφος διαπληκτίστηκε για ασήμαντο λόγο με τους αστυνομικούς που τον προσήγαγαν για περαιτέρω έλεγχο στο τμήμα του αεροδρομίου. Εκεί, φέρεται να ξυλοκοπήθηκε, με τον ίδιο, πάντως, καταθέτοντας στο δικαστήριο, να παραδέχεται ότι η συμπεριφορά του υπήρξε εριστική. Στη συνέχεια, ο καταγγέλλων κατέθεσε μήνυση στο αστυνομικό τμήμα Θέρμης, ενώ περαιτέρω υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση, σύμφωνα με την οποία έφερε εκδορές.

Στο δικαστήριο αναγνώρισε ως «πρωταγωνιστές» του επεισοδίου τους δύο αστυνομικούς που καταδικάστηκαν, οι οποίοι, απολογούμενοι αρνήθηκαν την κατηγορία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.