Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Εν αναμονή του ΦΕΚ για την έναρξη της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οκτώ Διευθύνσεις ανακοίνωσαν πίνακες κατάταξης.

Το πρόγραμμα της Π.Δ.Σ. αρχίζει να λειτουργεί για το σχολικό έτος 2014-2015 με την κοινοποίηση της αριθμ. 1939/1-4-2015 Κ.Υ.Α. και λήγει με το πέρας των εξετάσεων και σε κάθε περίπτωση όχι μετά τις 21/6/2015. Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο του υπουργείου Παιδείας προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ενώ το newsbeast.gr ενημερώνει ότι ναι μεν η κοινή υπουργική απόφαση έχει υπογραφεί, αλλά δεν έχει πάρει ακόμα ΦΕΚ ώστε να ξεκινήσουν τα μαθήματα.

Σύμφωνα με το έγγραφο του υπουργείου Παιδείας, το ημερήσιο πρόγραμμα Π.Δ.Σ. καλύπτει 1-4 διδακτικές ώρες την ημέρα μετά την λήξη του κανονικού προγράμματος. Κάθε μαθητής/τρια μπορεί να παρακολουθήσει από ένα έως και όλα τα μαθήματα της Π.Δ.Σ.. Τμήμα μαθήματος Π.Δ.Σ. ορίζεται κάθε ομάδα μαθητών/τριών που παρακολουθούν το ίδιο μάθημα. Σε κάθε τμήμα μαθήματος συμμετέχουν 5 μαθητές/τριες κατ’ ελάχιστο και έως 15 μαθητές/τριες το μέγιστο.

Το πρόγραμμα της Π.Δ.Σ. αρχίζει να λειτουργεί για το σχολικό έτος 2014-2015 με την κοινοποίηση της αριθμ. 1939/1-4-2015 Κ.Υ.Α. και λήγει με το πέρας των εξετάσεων και σε κάθε περίπτωση όχι μετά τις 21/6/2015.Το newsbeast.gr σημειώνει ότι η κοινή υπουργική απόφαση έχει υπογραφεί, αλλά δεν έχει πάρει ακόμα ΦΕΚ ώστε να ξεκινήσει το πρόγραμμα.

Όσον αφορά το τμήμα μαθήματος συνεχίζει να υφίσταται εφόσον έχει ενεργούς μαθητές/τριες τουλάχιστον 5. Σε περίπτωση όπου κάποιος μαθητής/τρια απουσιάσει αδικαιολογήτως 20 συνεχόμενες διδακτικές ημέρες από τμήμα μαθήματος τότε διαγράφεται, με έγγραφη ενημέρωση του γονέα – κηδεμόνα του/της και αντικαθίσταται από τον πρώτο/η επιλαχόντα στον πίνακα αιτούντων, με απόφαση του Υ.Σ.Κ.Π.Δ.Σ.. Στην περίπτωση όπου από διαγραφή μαθητών/τριών σε ένα τμήμα απομείνουν λιγότεροι ενεργοί μαθητές/τριες από τα επιτρεπόμενα όρια, τότε το τμήμα παύει να υφίσταται με απόφαση του δ/ντή της οικείας Δ.Δ.Ε.

Στην περίπτωση αυτή αναπροσαρμόζεται η ανάθεση ωρών του διδάσκοντος καθηγητή, με απόφαση του δ/ντή της οικείας Δ.Δ.Ε. ή λύεται εφόσον δεν υπάρχουν υπόλοιπες ώρες.

Ειδικά στην περίπτωση κατά την οποία απουσιάζουν όλοι οι μαθητές 3 συνεχόμενες μέρες τότε το τμήμα μαθήματος παύει να υφίσταται με απόφαση του Δ/ντη της οικείας Δ.Δ.Ε.. Τέλος το Τμήμα παύει να υφίσταται αυτόματα την επόμενη ημέρα εξέτασης του διδασκόμενου μαθήματος, σύμφωνα με το πρόγραμμα εξετάσεων (πανελλαδικών ή ενδοσχολικών).

Ένα Σ.Κ.Π.Δ.Σ. συνεχίζει να υφίσταται εφόσον προσφέρει τουλάχιστον 1 τμήμα μαθήματος. Ο δ/ντής της οικείας Δ.Δ.Ε. έχει το δικαίωμα να αναστείλει την λειτουργία ενός Σ.Κ.Π.Δ.Σ. με αιτιολογημένη απόφαση, την οποία κοινοποιεί στην Κ.Ε.Σ.Υ.Π.. Το πρόγραμμα λειτουργίας της Π.Δ.Σ., ανάλογα με τις συνθήκες λειτουργίας των σχολείων, συντάσσεται, εφαρμόζεται και αναπροσαρμόζεται με απόφαση των Υ.Σ.Κ.Π.Δ.Σ.. Οι ημέρες λειτουργίας των Σ.Κ.Π.Δ.Σ. ακολουθούν τα ισχύοντα για την λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Όπως έχουμε γράψει ήδη ορισμένες διευθύνσεις εκπαίδευσης έχουν προχωρήσει στην ανάρτηση των εκπαιδευτικών που θα προσληφθούν στο εν λόγω πρόγραμμα. Για ακόμη μια φορά δεκάδες ήταν οι φιλόλογοι που έσπευσαν να καταθέσουν αιτήσεις ενώ μικρότερος ήταν ο αριθμός αιτήσεων για τις τεχνικές ειδικότητες.

Να σημειώσουμε ότι το πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 21 Ιουνίου καθώς οι εκπαιδευτικοί που θα απασχοληθούν σε αυτό μετά τη λήξη των μαθημάτων στις 13 Μαΐου θα πραγματοποιήσουν κάποιες ώρες διδασκαλίας πριν την εξέταση των μαθημάτων τα οποία διδάσκουν, και εξετάζονται είτε στις ενδοσχολικές είτε στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Το χρονικό διάστημα απασχόλησης των εκπαιδευτικών είναι αρκετά μικρό.

Οι απολαβές και τα ένσημα των εκπαιδευτικών στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη.

1. ΔΔΕ ΔΡΑΜΑΣ

2. ΔΔΕ ΕΒΡΟΥ

3. ΔΔΕ ΚΑΒΑΛΑΣ

4. ΔΔΕ ΞΑΝΘΗΣ

5. ΔΔΕ ΛΕΣΒΟΥ

6. ΔΔΕ ΣΑΜΟΥ

7. ΔΔΕ ΧΙΟΥ

8. ΔΔΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

9. ΔΔΕ ΑΧΑΪΑΣ

10. ΔΔΕ ΗΛΕΙΑΣ

11. ΔΔΕ ΑΡΤΑΣ

12. ΔΔΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

13. ΔΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

14. ΔΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

15. ΔΔΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

16. ΔΔΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

17. ΔΔΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

18. ΔΔΕ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

19. ΔΔΕ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

20. ΔΔΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

21. ΔΔΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

22. ΔΔΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

23. ΔΔΕ ΧΑΝΙΩΝ

24. ΔΔΕ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

25. ΔΔΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

26. ΔΔΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

27. ΔΔΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

28. ΔΔΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.