Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Προς εκταφή οι σοροί νεκρών του Περλ Χάρμπορ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στόχος να γίνει η αναγνώριση των στρατιωτών και να κηδευτούν.

Οι σοροί περίπου τετρακοσίων Αμερικανών στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους στο Περλ Χάρμπορ θα εκταφούν προκειμένου να αναγνωριστούν και να γίνουν ατομικές κηδείες, όπως ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.

Πρόκειται για άνδρες που επέβαιναν στο πολεμικό πλοίο «Oklahoma» όταν αυτό τορπιλίστηκε από την Ιαπωνία το 1941.

Οι σοροί είχαν ταφεί ομαδικά στη Χαβάη και μετά την εκταφή θα γίνει προσπάθεια αναγνώρισής τους με τη χρήση των πλέον εξελιγμένων ιατροδικαστικών και γενετικών μεθόδων.

Το «Oklahoma» ήταν ένα από τα πολλά πολεμικά πλοία που μπήκαν στο στόχαστρο των ιαπωνικών υποβρυχίων και αεροσκαφών στην επίθεση της 7ης Δεκεμβρίου του 1941. Περισσότεροι από 2.400 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με το BBC, έχουν μέχρι στιγμής αναγνωριστεί οι σοροί μόνο των 35 ναυτών από τους συνολικά 429 που επέβαιναν στο «Oklahoma». Οι υπόλοιπες σοροί τάφηκαν με την ένδειξη «άγνωστος» σε εθνικό κοιμητήριο στο νησί του Ειρηνικού.

Όπως είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press ο Tom Gray, η οικογένειά του περίμενε για περισσότερα από 70 χρόνια για να κάνει την κανονική κηδεία του ξαδέλφου του Edwin Hopkins που σκοτώθηκε πάνω στο πολεμικό πλοίο.

Παρότι αποτελεί τιμή για τον ξάδελφό του που κηδεύτηκε σε εθνικό κοιμητήριο, όπως λέει ο Gray, «νιώθω πως δεν είναι σωστό για ένα αγόρι που δίνει τη ζωή του στα 19 του χρόνια να καταλήγει σε έναν ομαδικό τάφο ως ‘άγνωστος’», προσθέτει.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.