Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Ποδοσφαιριστής με φορητό απινιδωτή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μετά από τρία εμφράγματα, τέσσερις επεμβάσεις στην καρδιά και 16 μήνες απουσίας, ένας 24χρονος Γερμανός επέστρεψε στα γήπεδα με φορητό απινιδωτή.



Ο Ντάνιελ Ένγκελμπρεχτ είδε τον Ιούλιο του 2013 την καριέρα του να καταστρέφεται, όταν έχασε τις αισθήσεις του στη διάρκεια αγώνα. Έκτοτε τα καρδιακά προβλήματα κατέστησαν απαγορευτικά τα όνειρά του για σταδιοδρομία στο χώρο του ποδοσφαίρου. Υπέστη τρία εμφράγματα και υποβλήθηκε σε τέσσερις επεμβάσεις στην καρδιά, ωστόσο δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να επιστρέψει στη δράση.

Του τοποθετήθηκε ένας φορητός απινιδωτής (συσκευή που όταν ανιχνεύει μια απειλητική ταχυκαρδία, κάνει ένα μικρό ηλεκτροσόκ στην καρδιά, ώστε να αποκατασταθεί ο καρδιακός ρυθμός), που προστατεύεται από μια ειδική «πανοπλία», και επέστρεψε σε επίσημο ματς των Κίκερς Στουτγκάρδης μετά από 16μηνη απουσία.

«Όταν ο προπονητής μού είπε να περάσω στο ματς, ήταν η καλύτερη στιγμή της ζωής μου. Αντιμετώπισα το θάνατο πολλές φορές και κανείς δεν περίμενε πως θα ξαναπαίξω μπάλα. Πέρασα μια κόλαση και πίστευα κι εγώ πως θα πεθάνω. Όμως πλέον είμαι υγιής και μπορώ να κάνω αυτό που αγαπώ», δήλωσε ο 24χρονος πια Γερμανός.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.