Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει την κινεζική Πρωτοχρονιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η έλευση της χρονιάς του πιθήκου το Σάββατο στην πόλη.

Στους ρυθμούς της κινεζικής Πρωτοχρονιάς θα κινηθεί το Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου, για πρώτη φορά η Θεσσαλονίκη. Στη λεγόμενη Chinatown και συγκεκριμένα στην οδό Αισώπου, από τις 10:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι, οι Κινέζοι καταστηματάρχες θα γιορτάσουν με το δικό τους παραδοσιακό τρόπο την έλευση της χρονιάς του πιθήκου.

«Τους παραδώσαμε εδώ και λίγους μήνες έναν αναπλασμένο χώρο και τώρα είναι δική τους δουλειά να τον αναδείξουν», δηλώνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή τις εορταστικές πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις των Κινέζων, στις οποίες θα δώσει και ο ίδιος το παρών.

Ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης του δήμου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης, από την πλευρά του, συμπληρώνει πως από αύριο θα αρχίσει ο στολισμός, ενώ στον εορτασμό θα πάρουν μέρος 150 καταστηματάρχες της περιοχής που καλούν όλους τους Θεσσαλονικείς, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης, να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή.

Η Chinatown της Θεσσαλονίκης αναμένεται να στολιστεί με κόκκινο χρώμα από τους εκπροσώπους της κινεζικής κοινότητας, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο μια μεγάλη παρέλαση, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν και γεύσεις από την κινεζική κουζίνα.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης, πριν από λίγους μήνες, ολοκλήρωσε έργα ανάπλασης, κόστους περίπου 800.000 ευρώ, στην περιοχή μεταξύ της Μοναστηρίου, της 26ης Οκτωβρίου, της Αισώπου, της Ταντάλου και της Σαπφούς και σκοπός ήταν οι δρόμοι να αποκτήσουν έναν παραδοσιακό χαρακτήρα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.