Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Έζησε έξι ημέρες κάτω από 8 μέτρα χιόνι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένας Ινδός στρατιώτης, ο οποίος είχε θεωρηθεί επισήμως νεκρός, βρέθηκε ζωντανός ενώ είχε καταπλακωθεί από χιονοστιβάδα, πριν από έξι ημέρες.

Ο στρατιώτης βρίσκονταν κάτω από 8 μέτρα χιόνι, ενώ η χιονοστιβάδα είχε καταπλακώσει τη μονάδα του, στην αμφιλεγόμενη περιοχή του Κασμίρ, στα Ιμαλάια.

Η περιοχή αυτή χαρακτηρίζεται ως μια από τις πιο δύσκολες περιβαντολλογικά περιοχές της γης, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε αυτήν, ενώ βρίσκεται στο επίκεντρο διαμάχης μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν, για σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Τα συνεργεία διάσωσης τον εντόπισαν σε ύψος 6000 μέτρων στον παγετώνα Siachen.

“Ελπίζουμε το θαύμα να συνεχιστεί. Προσευχηθείτε μαζί μας,” ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του, διοικητής του στρατού της Ινδίας.

Ο στρατιώτης μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, ενώ ο στρατός, χαρακτηρίζει την κατάσταση του, ως κρίσιμη. Οι άντρες των σωστικών συνεργείων προσπαθούσαν να εντοπίσουν εδώ και μία εβδομάδα 10 στρατιώτες, οι οποίοι χάθηκαν όταν καταπλακώθηκαν από τη χιονοστιβάδα, με την πρόβλεψη για τον εντοπισμό τους, να παραμένει απαισιόδοξη, καθώς εκτιμάται ότι είναι νεκροί.

Ο Πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι χαρακτήρισε ως “τραγωδία” το θάνατο των στρατιωτών και συλλυπήθηκε τις οικογένειες τους.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.