Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Αλεξιάδης: Δεν χρειάζεται να μαζευτούν αποδείξεις για τις συναλλαγές με τις κάρτες - Τι γίνεται με τα ανασφάλιστα και χωρίς ΚΤΕΟ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Δεν χρειάζεται να μαζευτούν αποδείξεις για τις συναλλαγές με τις κάρτες» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1 και διευκρίνισε ότι όλα τα απαραίτητα στοιχεία θα δίνονται στο τέλος του χρόνου από τις τράπεζες.

Παράλληλα, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι είναι πατριωτικό καθήκον για όλους να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή και έκανε γνωστό ότι σε βάθος χρόνου θα είναι υποχρεωτικό για όλες τις επιχειρήσεις να δέχονται πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, επισήμανε επίσης ότι εκτός από το αφορολόγητο με τις αποδείξεις η κυβέρνηση εξετάζει και άλλα κίνητρα, διευκρινίζοντας ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει η σχετική διάταξη.

Νωρίτερα ο κ. Αλεξιάδης, τόνισε ότι μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου θα υπάρξουν πρόστιμα σε όσους δεν έχουν περάσει τα αυτοκίνητα τους από ΚΤΕΟ ή όσους έχουν ανασφάλιστα οχήματα.

Τέλος ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, σημείωσε ότι θα έρθουν και ειδοποιητήρια ραβασάκια σε όσους δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ πρόσθεσε ότι εξετάζεται και το ενδεχόμενο τελώ κυκλοφορίας με το τρίμηνο για τους οδηγούς που έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Δείτε το βίντεο από τον Ant1



-------------

Αλεξιάδης: Με 12.000 αφορολόγητο δεν θα πληρώνει κανένας αγρότης φόρο

Σύντομα έρχεται διάταξη για τις φορολογικές κλίμακες για άνεργους και φοιτητές.

Ειδοποιητήρια για τα ανασφάλιστα οχήματα και όσα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ θα στείλει έως τα τέλη Φεβρουαρίου το υπουργείο Οικονομικών. Το υπουργείο κάνει διασταυρώσεις για να εντοπιστούν αυτές οι δύο κατηγορίες οχημάτων, τόνισε ο αν. υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε: «Δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορούν αυτοκίνητα τα οποία δεν είναι ασφαλισμένα». Ειδοποιήσεις θα σταλούν, επίσης, όπως είπε ο υπουργός, στους 800.000 ιδιοκτήτες που δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας και δεν έχουν καταθέσει πινακίδες. Ανέφερε εμμέσως ότι εξετάζεται αλλαγή στη φορολογία των αυτοκινήτων, λέγοντας ότι «τα αυτοκίνητα έχουν φορολογηθεί υπέρμετρα».

Σχετικά με τις φορολογικές κλίμακες σημείωσε πως για τους άνεργους και τους φοιτητές θα έρθει σύντομα διάταξη στην οποία θα αλλάξουν τα κριτήρια φορολόγησης, λόγω τεκμηρίων, ενώ αναφερόμενος σε δημοσιεύματα για τις αλλαγές στις φορολογικές κλίμακες, υποστήριξε ότι «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

«Υπάρχουν πολύ καλές ειδήσεις στο θέμα αυτό, ωστόσο, δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι όσο η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη» σημείωσε χαρακτηριστικά. «Στόχος μας είναι να μεταφέρουμε βάρος στα υψηλά, από τα χαμηλά και πολύ χαμηλά εισοδήματα» συμπλήρωσε, επαναλαμβάνοντας ότι «θα υπάρξουν πολύ θετικές ειδήσεις».

Απηύθυνε έκκληση για διάλογο στους αγρότες, λέγοντας: «Είμαι διατεθειμένος να πάω οπουδήποτε για να κάνω διάλογο με τους αγρότες». Πρόσθεσε ότι δεν μπορώ να ακούει «για 12.000 αφορολόγητο, τη στιγμή που δεν φορολογείται η επιδότηση. Στις 12.000 που έχουν αίτημα οι αγρότες, αντιστοιχεί στο 96% των φορολογικών τους δηλώσεων, κάτι που σημαίνει ότι κανένας δεν θα πληρώνει φόρους».

«Η κυβέρνηση κάνει υπομονή και έκκληση για διάλογο: Να έρθουν οι αγρότες όπου θέλουν και να κουβεντιάσουμε» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός.

Αναφερόμενος, στο ζήτημα της φορολόγησης καπνού, αλκοόλ και πετρελαίου, σημείωσε: «έχουμε ήδη δεδομένα ότι για την αύξησή της και πήραμε το μάθημά μας» εννοώντας τη χαμηλή εισπραξιμότητα και τη φοροδιαφυγή και συμπλήρωσε: «Δεν έχουμε τη λογική: φόροι, φόροι, φόροι, αλλά να έχουμε εισπραξιμότητα από αυτούς που έχουμε».


Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.