Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Η μικροσκοπική Hope που χάρισε ελπίδα δωρίζοντας τα όργανά της

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έζησε μόλις 74 λεπτά αλλά ζει μέσα από τους ανθρώπους που έσωσε.

Μόνο 74 λεπτά κράτησε το πέρασμα της μικρής Hope από τον κόσμο μας και σ’ αυτόν τον ελάχιστο χρόνο πρόλαβε να γεμίσει συναισθήματα τους γονείς της αλλά και να γίνει η μικρότερη δωρήτρια οργάνων στη Βρετανία.

Η 32χρονη Emma Lee και ο 51χρονος σύζυγός της Drew καλωσόρισαν τη Hope και τον δίδυμο αδελφό της Josh τον Απρίλιο.

Από τη 13η εβδομάδα της κύησης το ζευγάρι από το Σάφολκ γνώριζε πως η Hope είχε ανεγκεφαλία με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος και το κρανίο της να μην αναπτύσσονται κανονικά.

Οι γιατροί πρότειναν στην 32χρονη να διακόψουν την κύηση μόνο για τη Hope αλλά οι δύο γονείς αποφάσισαν να κρατήσουν και τα δύο έμβρυα και να δωρίσουν τα όργανα της κόρης τους αν και όποτε έφευγε από τη ζωή.

Έτσι τα νεφρά της δόθηκαν σε έναν ενήλικο ενώ τα υγιή κύτταρα από το συκώτι της θα βοηθήσουν στη θεραπεία ατόμων που περιμένουν για μεταμόσχευση ήπατος.

«Είναι μια απόφαση που σου ραγίζει την καρδία», λέει η Emma στη Daily Mail.

«Αν ήταν διαφορετικές οι συνθήκες και δεν είχε ‘φύγει’ αμέσως μετά τη γέννησή της πιστεύω πως η απόφαση δεν θα ήταν τόσο απλή. Αλλά επειδή ξέραμε για καιρό τι συνέβαινε κι έτσι νιώθαμε πως είναι το σωστό. Είμαστε ικανοποιημένοι που προχώρησε, το να ξέρουμε πως προσέφερε στη σύντομη ζωή της. Είμαστε περήφανοι που πέτυχε τόσα ενώ έζησε τόσο λίγο».

Σε αυτά τα 74 λεπτά ζωής οι δύο γονείς είχαν το χρόνο να πάρουν στην αγκαλιά τους την κόρη τους ενώ στα χέρια της την έπιασε και η 5χρονη αδελφή της Maddie.

Οι γονείς με τον- υγιή Τζος

Όπως λένε, το γεγονός πως η Hope έσωσε άλλους ανθρώπους κάνει λίγο πιο υποφερτό το φορτίο του πόνου.

«Είμαστε συντετριμμένοι αλλά δεν θέλαμε να πεθάνει μάταια. Σήμερα ζει ακόμα μέσα σε κάποιον άλλο κι αυτό μας βοηθά στο πένθος μας», είπε η μαμά .

«Είναι πολύ σπάνιο τόσο μικρά μωρά να γίνονται δωρητές οργάνων», λέει στη βρετανική εφημερίδα η Sally Johnson, διευθύντρια Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων στο ΕΣΥ της Βρετανίας. «Η δωρεά της Hope ήταν η δεύτερη στο Ηνωμένο Βασίλειο από μωρό με ανεγκεφαλία»

Ο Drew λέει πως αν δεν είχαν εκ των προτέρων σχεδιάσει τη δωρεά των οργάνων της κόρης τους ίσως ήταν πιο δύσκολο να προχωρήσουν στην απόφαση αυτή μετά τη γέννησή της.

«Λίγο πριν πεθάνει τύλιξε τα δάχτυλά της γύρω από το δικό μου δάχτυλο, τότε λύγισα», είπε.



Από το 2005 43 μωρά κάτω των 2 ετών δώρισαν τα όργανά τους στο Ηνωμένο Βασίλειο και μόνο 11 μωρά κάτω των δύο μηνών.

«Είμαστε πολύ ευγνώμονες για την Emma και τον Andrew που πήραν μια τόσο γενναία απόφαση και προσέφεραν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή σε άλλους ανθρώπους ενώ οι ίδιοι βίωναν τη δική τους απώλεια», τονίζει η Johnson.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.