Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Ανατροπή: Ένοχος για δολοφονία ο Πιστόριους!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέα τροπή στην υπόθεση του Όσκαρ Πιστόριους. Η ποινή του για τη δολοφονία της Ρίβα Στίνκαμπ μετατράπηκε από ανθρωποκτονία εξ αμελείας σε δολοφονία και ο Νοτιοαφρικανός ίσως επιστρέψει στη φυλακή.

Ανατροπή: Ένοχος για δολοφονία ο Πιστόριους!

Κίνδυνο φυλάκισης για τουλάχιστον 15 χρόνια αντιμετωπίζει ο Όσκαρ Πιστόριους. Το δικαστήριο που εκδίκασε την έφεση για την ποινή που πρωτοδίκως είχε επιβληθεί στον Νοτιοαφρικανό παραολυμπιονίκη για το θάνατο από πυροβολισμό της συντρόφου του, Ρίβα Στίνκαμπ, τροποποιήθηκε από ανθρωποκτονία εξ αμελείας σε δολοφονία.

Ο Πιστόριους είχε πυροβολήσει την Στίνκαμπ στις 14 Φεβρουαρίου του 2013, αλλά απέδωσε την κίνησή του αυτή σε τραγικό λάθος και το δικαστήριο αποδέχτηκε τον ισχυρισμό του πως την πέρασε για διαρρήκτη. Η ποινή του ήταν για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, καταδικάστηκε για πέντε χρόνια αλλά μετά από ένα χρόνο στη φυλακή τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Η εισαγγελική αρχή κατέθεσε έφεση, αυτή έγινε δεκτή και πλέον τα δεδομένα αλλάζουν. Το έγκλημά του χαρακτηρίζεται δολοφονία, θα περάσει ξανά από δίκη και εφόσον καταδικαστεί μπορεί να κληθεί να περάσει 15 και πλέον χρόνια στη φυλακή.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.