Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Τραγωδία στην Καλιφόρνια: Όλες οι εξελίξεις στην υπόθεση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνεχής ενημέρωση.


------------

Φωτογραφίες από το σημείο της επίθεσης στο Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνια


Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της αστυνομίας στο Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνια, για τον εντοπισμό των ενόπλων που τραυμάτισαν τουλάχιστον 20 άτομα. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα ενώ έχει αποκλειστεί η περιοχή.

Τα διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν ότι οι δράστες μπορεί να είναι και τρεις.

Δείτε τις φωτογραφίες που από το σημείο της επίθεσης.









------------

Μάσκες του σκι φορούσαν οι δράστες στην Καλιφόρνια




Αλεξίσφαιρα γιλέκα και μάσκες του σκι φορούσαν σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι τρεις - κατά πάσα πιθανότητα - ένοπλοι που άνοιξαν πυρ στο Σαν Μπερναντίνο στην Καλιφόρνια.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι υπάρχουν αρκετοί νεκροί, ενώ οι τραυματίες φτάνουν τους 20 με τα μέχρι στιγμής στοιχεία.

Ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν πρόκειται για έναν, δύο ή τρεις δράστες, ωστόσο μαρτυρίες αναφέρουν πως είναι βαριά οπλισμένοι. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι έχουν προσπαθήσει να διαφύγουν από το σημείο με ένα μεγάλο SUV.

------------

Νέες φωτογραφίες από το σημείο της επίθεσης στο Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνια




Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της αστυνομίας στο Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνια, για τον εντοπισμό των ενόπλων που τραυμάτισαν τουλάχιστον 20 άτομα.



Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι τρεις - κατά πάσα πιθανότητα - ένοπλοι που άνοιξαν πυρ φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα.



Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι υπάρχουν αρκετοί νεκροί.



Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να συλλάβει τους δράστες.

------------

Καλιφόρνια: Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών




Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των ένοπλων που άνοιξαν πυρ στο Σαν Μπερναντίνο στην Καλιφόρνια.

Ο σερίφης της περιοχής ζητά από τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια του και να αποφεύγουν να κινούνται στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκκενώνεται για λόγους ασφαλείας και εμπορικό κέντρο που βρίσκεται κοντά στο σημείο της επίθεσης.

------------

Καλιφόρνια: 14 οι νεκροί από την επίθεση στο Σαν Μπερναντίνο


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας τουλάχιστον 14 είναι οι νεκροί από την επίθεση στο Σαν Μπερναντίνο στην Καλιφόρνια.

Επίσης, 14 ακόμη άνθρωποι νοσηλεύονται βαριά τραυματισμένοι στο νοσοκομείο.

«Δεν γνωρίζουμε που είναι οι δράστες. Οι ένοπλοι ήρθαν προετοιμασμένοι να κάνουν ότι έκαναν. Έμοιαζε σαν να βρίσκονταν σε αποστολή» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.


Πυροτεχνουργοί βρίσκονται στο σημείο της επίθεσης προκειμένου να εξετάσουν αντικείμενα που βρέθηκαν εκεί.

Το FBI δεν αποκλείει το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας.

------------

Νεκρός από πυρά αστυνομικών ο ένας από τους δράστες της Καλιφόρνια




Νεκρός έπεσε από πυρά αστυνομικών ο ένας από τους δράστες που άνοιξαν πυρ στο Σαν Μπερναντίνο στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Μετά από ανταλλαγή πυρών οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα με το οποίο είχαν διαφύγει οι ένοπλοι δράστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον ένας δράστης έχει διαφύγει.

Το CNN μεταδίδει πως στο όχημα μπορεί να υπάρχει νεκρός και δεύτερος δράστης.

------------

Νεκρός ο δεύτερος δράστης της Καλιφόρνια




Νεκρός από πυρά αστυνομικών έπεσε και ο δεύτερος δράστης που άνοιξε πυρ στο Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνια, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Οι αρχές αναζητούν τον τρίτο δράστη όπου σύμφωνα με πληροφορίες έχει διαφύγει.

Η αστυνομία ζητά από τους πολίτες να μην εγκαταλείπουν τα σπίτια τους καθώς η επιχείρηση είναι ακόμα σε εξέλιξη.





------------

Καλιφόρνια: Ένας άνδρας και μία γυναίκα οι δράστες που έπεσαν νεκροί


Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τις αμερικανικές αρχές οι δράστες που έπεσαν νεκροί από τα αστυνομικά πυρά είναι ένας άνδρας και μία γυναίκα.

Και οι δύο δράστες ήταν βαριά οπλισμένοι.

Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο για το αν επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια αλλά και ούτε ποια ήταν η σχέση μεταξύ των δύο δραστών.

Η αστυνομία αναζητά και τρίτο άτομο χωρίς όμως να είναι βέβαιο ότι σχετίζεται με την επίθεση στο Σαν Μπερναντίνο.

------------

Καλιφόρνια: Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας στο σπίτι των δραστών


Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας στο σπίτι των δραστών που άνοιξαν πυρ στο Σαν Μπερναντίνο.

Σύμφωνα με το NBC το όνομα του δράστη είναι Syed Farook, ωστόσο ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί επίσημα η μεταξύ τους σχέση.

Τα θύματα της αιματηρής επίθεσης είναι 14 και 17 άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με τραύματα.

Οι αρχές «χτενίζουν» την περιοχή προκειμένου να εντοπίσουν και τον τρίτο δράστη.

------------

Μακελειό στην Καλιφόρνια: 14 νεκροί 17 τραυματίες


Νέα τραγωδία στις ΗΠΑ με τουλάχιστον 14 νεκρούς και 17 τραυματίες, όταν τρεις ένοπλοι δράστες άνοιξαν πυρ τα τυφλά, σε κτίριο κοινωνικών υπηρεσιών για παιδιά με ειδικές ανάγκες στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια.

Νεκροί από αστυνομικά πυρά έπεσαν οι δύο δράστες τις επίθεσης, ένας άνδρας και μία γυναίκα τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν γίνει γνωστά, κατόπιν κινηματογραφικής καταδίωξης που ακολούθησε, σχεδόν 5 ώρες μετά την επίθεση.

Σύμφωνα με το NBC το όνομα του δράστη είναι Syed Farook, ωστόσο ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί επίσημα η μεταξύ τους σχέση.

Οι αρχές «χτενίζουν» την περιοχή προκειμένου να εντοπίσουν και τον τρίτο δράστη.

Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο για το αν επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια αλλά και ούτε ποια ήταν η σχέση μεταξύ των δύο δραστών. «Δεν γνωρίζουμε που είναι οι δράστες. Οι ένοπλοι ήρθαν προετοιμασμένοι να κάνουν ότι έκαναν. Έμοιαζε σαν να βρίσκονταν σε αποστολή» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Πυροτεχνουργοί βρίσκονται στο σημείο της επίθεσης προκειμένου να εξετάσουν αντικείμενα που βρέθηκαν εκεί. Ο σερίφης της περιοχής ζήτησε από τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν να κινούνται στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας και εμπορικό κέντρο που βρίσκεται κοντά στο σημείο της επίθεσης.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα των δραστών. «Αυτό που γνωρίζουμε όμως είναι τα βήματα με τα οποία θα κάνουμε την Αμερική μία πιο ασφαλή χώρα» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του προς τις οικογένειες των θυμάτων.

H υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016, Χίλαρι Κλίντον δήλωσε πως πρέπει να γίνουν βήματα προς την καταπολέμηση της βίας. «Αρνούμαι να το δεχτώ ως κάτι φυσιολογικό. Πρέπει να λάβουμε άμεσα δράση για να σταματήσουμε τη βία» έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter.






------------

Οργή Ομπάμα για τη νέα σφαγή στις ΗΠΑ


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων και καταδίκασε τις σφαγές αυτές στις ΗΠΑ.

"Ένα πράγμα ξέρουμε ότι έχουμε ένα μοτίβο μαζικών δολοφονιών στη χώρα αυτή που δεν έχει αντίστοιχό του πουθενά στον κόσμο", σημείωσε.

------------

Αυτοί είναι οι δράστες του μακελειού στην Καλιφόρνια




Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια μετά από το μακελειό που σημειώθηκε με τους 14 νεκρούς και τους 17 τραυματίες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, η αστυνομία εντόπισε τους δράστες και άνοιξε πυρ εναντίον του μαύρου φορτηγού, στο οποίο επέβαιναν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι δυο. Πρόκειται για τους Σάγεντ Ρίζβαν, 28 ετών, Αμερικανό πολίτη και κάτοικο της περιοχής και την Τασφίν Μαλίκ, μία 27χρονη γυναίκα, άγνωστης υπηκοότητας.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι οι δράστες άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα και πιστόλια κατά τη διάρκεια εορταστικής εκδήλωσης στο Inland Regional Center για άτομα με ειδικές ανάγκες του Σαν Μπερναρντίνο.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.