Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Η πρώην Θεολογική Σχολή που θα γίνει καλλιτεχνική εγκατάσταση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέα πνοή θα αναδείξει την αρχιτεκτονική αξία του οικοδομήματος - Δείτε φωτογραφίες.

Το ερειπωμένο και λεηλατημένο κτήριο στις φωτογραφίες που ακολουθούν ήταν μια Θεολογική Σχολή που στα τελευταία του στέγαζε κέντρο αποκατάστασης από τα ναρκωτικά, πρόκειται να ανακαινιστεί και να ξανανοίξει- ένα εγχείρημα που θα κοστίσει σχεδόν 10 εκατομμύρια ευρώ.

Είναι η Θεολογική Σχολή «St Peter’s» στο Cardross της Σκωτίας που μετατράπηκε σε «ζωντανό γλυπτό» για αρχιτεκτονικό φεστιβάλ.

Το οικοδόμημα του 1966, που πολλοί θεωρούν το πιο χαρακτηριστικό κτήριο μοντερνισμού στη Σκωτία, ήταν κέντρο εκπαίδευσης ιερέων πριν εγκαταλειφθεί.

Η αρχιτεκτονική εκδήλωση Hinterland θα ανοίξει το κτήριο στους επισκέπτες κατά τη διάρκεια μιας νυχτερινής καλλιτεχνικής εγκατάστασης που θα περιλαμβάνει και χορωδία που θα ψάλει.

Γίνονται εργασίες ώστε το κτήριο να γίνει ασφαλές και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μόνιμος χώρος τέχνης, καθώς προγραμματίζεται να ανοίξει σε πλήρη λειτουργία έως το 2018.

Θα περιλαμβάνει χώρους εκδηλώσεων, αίθουσες διδασκαλιών, μία έκθεση, εγκαταστάσεις για τους επισκέπτες.

Σχεδιάστηκε από τους Andy MacMillan και Isi Metzstein και ως σπουδαστήριο έπαψε να λειτουργεί το 1980 και λειτούργησε ως κέντρο απεξάρτησης έως το τέλος εκείνης της δεκαετίας.




















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.