Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Ποινές-εξπρές για οικολογικές παραβάσεις - Διαβούλευση για τα βιοκαύσιμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έρχεται η «Πράσινη Αστυνομία».

Με επιτόπου επιβολή «πράσινων» κλήσεων προτίθεται η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος να επιφέρει ένα ισχυρό πλήγμα στο περιβαλλοντικό έγκλημα δημιουργώντας ουσιαστικά ένα είδος «Αστυνομίας Φύσης».

Γι΄αυτό το λόγο ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο για να διερευνηθούν τα νομικά περιθώρια για την υλοποίηση του έργου, αναφέρει το Έθνος.

Το υπουργείο θέλει την άμεση καταστολή με διοικητικά πρόστιμα κλιμακούμενου ύψους ανάλογα με την παράβαση ή ενδεχόμενη υποτροπή, τα οποία θα επιβάλλονται επιτόπου από τους δασικούς υπαλλήλους, τους επιθεωρητές περιβάλλοντος ή τους ελεγκτές δόμησης.

Στις παραβάσεις συγκαταλέγονται η λαθροϋλοτομία, η παράνομη απόρριψη υλικών ή υγρών αποβλήτων από βιομηχανίες και βιοτεχνίες σε ρέματα και άλλες περιοχές, η απόρριψη μπαταριών κ.ά.

------------

Διαβούλευση για τα βιοκαύσιμα από το υπ. Περιβάλλοντος


Πρόστιμα μέχρι 300.000 ευρώ για παραβάσεις της νομοθεσίας προβλέπει το σχέδιο Υπουργικής Απόφασης.

Πρόστιμα μέχρι 300.000 ευρώ για παραβάσεις της νομοθεσίας που διέπει την παραγωγή και διάθεση βιοκαυσίμων προβλέπει το σχέδιο Υπουργικής Απόφασης, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη.

Με την απόφαση σχέδιο κατηγοριοποιούνται οι παραβάσεις και καθορίζονται τα όρια του προστίμου κάθε κατηγορίας, καθορίζεται η διαδικασία επιβολής τους, καθώς και η διαδικασία υποβολής και εξέτασης ενστάσεων. Τα έσοδα από τα επιβαλλόμενα πρόστιμα θα εισπράττονται από το Πράσινο Ταμείο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.