Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Μέτρα και ενέργειες της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ουρές και νεύρα στη διανομή τροφίμων στη Θεσσαλονίκη

Αντιδήμαρχος Παύλου Μελά: Τα τρόφιμα είναι εξασφαλισμένα για όλους.

Μεγάλος εκνευρισμός, ουρές και αγανάκτηση, επικράτησε σήμερα, κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας διανομής αγαθών στο κλειστό γυμναστήριο της Άρσης Βαρών, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης του δήμου Παύλου Μελά.

Περίπου 1.200 δικαιούχοι παρέλαβαν από τις υπηρεσίες του δήμου τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, βρεφικές τροφές και είδη για άστεγους, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)».

Η διανομή θα συνεχιστεί αύριο και θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Τετάρτης, 15 Ιουνίου, για τους 2.500 δικαιούχους. «Δίνουμε τρόφιμα από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ. Δικαιούχοι είναι 2.500 οικογένειες, δηλαδή περίπου 6.000 άτομα. Τα πήγαμε περίφημα κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και δώσαμε πολλά πράγματα. Δηλαδή δύο σακούλες με 31 διαφορετικά είδη, ανάλογα με το αίτημα που έκαναν. Τα τρόφιμα είναι εξασφαλισμένα για όλους. Την πρώτη μέρα του προγράμματος υπήρξαν κάποιες αρρυθμίες. Αυτό κράτησε λίγες ώρες και μετά επανήλθε η τάξη», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Παύλου Μελά και επικεφαλής της Κοινωνικής Πολιτικής Υγείας και Πρόνοιας, Παντελής Νιγδέλης.

--------------

Νησιά του ανατολικού Αιγαίου επισκέπτεται το «Προμηθεύς»

Περιοδεία του πλοίου για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Νησιά του ανατολικού Αιγαίου επισκέπτεται από σήμερα το πλοίο γενικής υποστήριξης του πολεμικού Ναυτικού «Προμηθεύς», προκειμένου να παράσχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης στους κατοίκους.

Στο πλοίο επιβαίνει διευρημένη διακλαδική υγειονομική ομάδα που αποτελείται από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, διαφόρων ειδικοτήτων, (χειρουργός, καρδιολόγος, παθολόγος, γυναικολόγος, ορθοπεδικός, παιδίατρος, οδοντίατρος, ακτινολόγος και μικροβιολόγος).

Το «Προμηθεύς» θα βρίσκεται σήμερα και αύριο στο Πλωμάρι της Λέσβου.

Στις 15 του μηνός στις Οινούσες και την επομένη στα Ψαρά. Στις 17 και 18 Ιουνίου θα βρίσκεται στον Άγιο Κήρυκο της Ικαρίας και η περιοδεία του ολοκληρώνεται την επομένη με την επίσκεψη του στους Φούρνους.

--------------

Έναρξη αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι.

Συνεχίζει και ενισχύει τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου ο δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, με στόχο να στηρίξει τις οικογένειες που πλήττονται από την ανεργία και τη φτώχεια.

Οι αιτήσεις θα γίνονται από τις 15 Ιουνίου έως και 6 Ιουλίου στην Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου επί των οδών Γ. Αφάρα 101 και Αναλήψεως στη Δραπετσώνα, ώρες 09:00 π.μ.- 12:00 μ.μ.

Υποχρεωτικά δικαιολογητικά, για όλους τους υποψήφιους:
  • Αίτηση ενδιαφερομένου, σύμφωνα με τυποποιημένο υπόδειγμα αίτησης που χορηγεί η αρμόδια Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.
  • Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άδεια παραμονής για αλλοδαπούς.
  • Φωτοτυπία λογαριασμού Δημόσιας Επιχείρησης Κοινής Ωφέλειας, από τον οποίο πιστοποιείται η διεύθυνση κατοικίας.
  • Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (τελευταίου τριμήνου).
  • Φωτοτυπία πρόσφατου εκκαθαριστικού σημειώματος (φορολογικού έτους 2015).
  • Φωτοτυπία πρόσφατης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1 (φορολογικού έτους 2015).
  • Φωτοτυπία δήλωσης ακινήτων Ε9 ή βεβαίωση περιουσιακής κατάστασης 2015.
Δικαιολογητικά κατά περίπτωση, ανάλογα με την κατάσταση του υποψήφιου δικαιούχου:
  • Βεβαίωση ανεργίας σε ισχύ, εφόσον πρόκειται για άνεργο/η.
  • Φωτοτυπία πιστοποίησης αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) σε ισχύ.
  • Απόδειξη υποβολής για δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακινήτου.
  • Φωτοτυπία τελευταίου ενημερωτικού σημειώματος τράπεζας στεγαστικού δανείου.
  • Βεβαίωση μη ένταξης του αιτούντος σε πρόγραμμα άλλου Δήμου (όταν ο/η ενδιαφερόμενος/η είναι δημότης ή κάτοικος άλλου Δήμου).
  • Οποιοδήποτε άλλο στοιχείο θεωρηθεί χρήσιμο από τον/την κοινωνικό/ή λειτουργό (ανάλογα με την περίπτωση του αιτούντος).
Τα οικονομικά κριτήρια για τη συγκεκριμένη παροχή είναι τα εξής:
  • Για τα μοναχικά άτομα το πραγματικό εισόδημα (όχι τεκμαρτό) να μην υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ.
  • Για ζευγάρι ή οικογένειες με κοινωνικό-οικονομικό πρόβλημα το ανώτερο ποσό προσαυξάνεται κατά 1.200 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος με τελικό εισόδημα έως 10.000 ευρώ.
  • Για άτομα με αναπηρία άνω του 67% το ποσό προσαυξάνεται κατά 3.000 με τελικό εισόδημα έως 9.000 ευρώ.
  • Σε περίπτωση ενοικίου αφαιρείται από το δηλωθέν εισόδημα το ποσό των 150 ευρώ ανά μήνα, εφόσον δεν υπάρχουν άλλα ακίνητα.
  • Για οφειλέτες δανείου α' κατοικίας αφαιρείται από το δηλωθέν εισόδημα το ποσό των 150 ευρώ ανά μήνα, εφόσον το δάνειο καταβάλλεται, δεν υπάρχουν άλλα ακίνητα και διαμένουν στη συγκεκριμένη κατοικία.

Οι αιτήσεις θα εξεταστούν από την Αρμόδια Επιτροπή και οι τελικοί δικαιούχοι θα ενημερωθούν από την Κοινωνική Υπηρεσία. Σε περίπτωση μεγάλου αριθμού αιτήσεων, θα δοθεί προτεραιότητα σε δικαιούχους, οι οποίοι δεν λαμβάνουν καμία άλλη οικονομική ενίσχυση από ευρωπαϊκά ή κρατικά προγράμματα.

--------------

Συνεργασία του δήμου Αθηναίων με την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού

Στόχος η αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και των δυνατοτήτων των δύο μερών.

Πλαίσιο συνεργασίας με τη μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) συμφώνησε ο δήμος Αθηναίων με αντικείμενο την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και των δυνατοτήτων των δύο μερών για τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την υποστήριξη Δράσεων Ανοιχτών Ψηφιακών Τεχνολογιών.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΛ/ΛΑΚ, Δ. Σπινέλλης, υπέγραψαν το Μνημόνιο Συνεργασίας έχει τους εξής κεντρικούς στόχους:



  • να ενισχυθεί η διάδοση, η διάχυση, η έρευνα και η εφαρμογή ανοιχτών ψηφιακών τεχνολογιών που μπορούν να υποστηρίξουν τη δημιουργία, την προώθηση και την επαναχρησιμοποίηση ανοιχτών δεδομένων, ανοιχτού περιεχομένου και λογισμικού στο χώρο της ψηφιακής οικονομίας.
  • να αυξηθεί η τεχνογνωσία των μερών σε σχέση με τα θέματα αυτά, στοχεύοντας στην ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα τόσο των παρεχόμενων υπηρεσιών όσο και των σχετικών υποδομών.
  • να υποστηριχθεί ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μελετών και προτύπων συστημάτων ανοιχτών τεχνολογιών διαμέσου της συνεργασίας με το δίκτυο διακεκριμένων επιστημόνων και μελών Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) Πανεπιστημίων της Ελλάδας και του Εξωτερικού, μέλη της ΕΕΛ/ΛΑΚ και με τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς, προσβλέποντας στην ενίσχυση της εθνικής οικονομίας.

Στόχος επίσης είναι η συμβολή στην διαμόρφωση δράσεων Ψηφιακής Πολιτικής για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς πολίτες και επιχειρήσεις, πολιτικές ενίσχυσης της διαφάνειας, καταπολέμησης της γραφειοκρατίας καθώς και την βελτίωση της αποδοτικότητας των υπηρεσιών του Δήμου. Παράλληλα, η ΕΕΛ/ΛΑΚ, η οποία αποτελείται από 29 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και κοινωφελείς φορείς, στοχεύει, μέσω της συνεργασίας, να συμβάλει στην προώθηση και την ανάπτυξη των Ανοιχτών Προτύπων, του Ελεύθερου Λογισμικού, του Ανοιχτού Περιεχομένου, των Ανοιχτών Δεδομένων και των Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής.

Σε αυτό το πλαίσιο, η συνεργασία μεταξύ του δήμου Αθηναίων και της ΕΕΛΛΑΚ, στοχεύει στην προώθηση της «ανοιχτότητας» με τις παρακάτω δράσεις:



  • Την οργάνωση εργαστηρίων, συνεδρίων και ημερίδων με θέμα το ανοιχτό περιεχόμενο, τα ανοιχτά δεδομένα και το ανοιχτό λογισμικό στο χώρο της ψηφιακής οικονομίας.
  • Την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου στην οποία η ΕΕΛ/ΛΑΚ με τα μέλη της, ΑΕΙ, ΤΕΙ & Ερευνητικά Κέντρα μπορούν να αποτελέσουν αρωγούς σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες και τους εποπτευόμενους φορείς του Δήμου.
  • Τη συνεργασία τόσο για την υποβολή προτάσεων όσο και για την υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων και εφαρμογών με θέμα το ανοιχτό περιεχόμενο, τα ανοιχτά δεδομένα ή το ανοιχτό λογισμικό στο χώρο της ψηφιακής οικονομίας.
  • Την παροχή τεχνογνωσίας για τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την υλοποίηση πολιτικών και δράσεων «ανοιχτότητας».
  • Τη συνεργασία με σκοπό την εκπαίδευση και την εξοικείωση του εργατικού δυναμικού των φορέων και των οργανισμών που υπάγονται στην αρμοδιότητα του δήμου Αθηναίων σχετικά με τη χρήση των ανοιχτών δεδομένων και του ανοιχτού λογισμικού καθώς και με την επεξεργασία και την εφαρμογή των αδειών ανοιχτών τεχνολογιών.

--------------

Στο πλευρό 185 οικογενειών ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν βοήθεια μηνιαίως.

Χθες το απόγευμα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’ επισκέφθηκε την Ενορία του Αγίου Ματθαίου «Κοφινά» Χίου συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκο και τον Γενικό Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα.

Αφού προσκύνησε τον Άγιο Ματθαίο, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους πιστούς για την φιλανθρωπική διακονία της Εκκλησίας και στα πλαίσια της συνεργασίας της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, έγινε η διανομή 205 κιβωτίων σε 185 οικογένειες. Οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν την ίδια βοήθεια μηνιαίως.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος χαρακτηριστικά υπογράμμισε: «Η βοήθεια στο πλησίον είναι το ορόσημο της αποστολής μας, είναι το σημείο αναφοράς κάθε δράσης, κάθε προσπάθειας για ουσιαστική προσφορά. Η "Αποστολή" στο μέτρο των δυνατοτήτων της θα συνεχίσει να προσφέρει στον άνθρωπο ανακουφίζοντας τον από πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την στήριξη που προσφέρει μέσω της «Αποστολής» σε οικογένειες που πλήττονται από την οικονομική κρίση. Χαρακτήρισε συστηματική και ουσιαστική την συνεργασία του με την «Αποστολή» και απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο είπε: « Όσο χρόνο, Μακαριώτατεδιηκόνησα πλησίον σας και συνεργάστηκα μαζί σας, εδιδάχθηκα την διάθεσή σας ως φιλανθρωπία, δηλαδή την αγάπη για τον άνθρωπο. Αυτή την διακονία εφήρμοσα αφ’ότου ο Θεός έβαλε πάνω στους ώμους μου τον Σταυρό της αρχιερατείας στην ακριτική και μακρινή Μητρόπολή μας. Άλλωστε κατά τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο πως μπορούμε να λέμε ότι αγαπάμε τον Θεό που δεν τον βλέπουμε, όταν δεν αγαπάμε τον αδελφό μας που τον βλέπουμε;»

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας τόνισε: «Οι ακρίτες είναι προτεραιότητα στη ψυχή και στη καρδιά μας. Στόχος που υλοποιούμε κάθε φορά η υποστήριξη των ακριτικών νησιών μας σε υγειονομικό υλικό, φάρμακα και τρόφιμα. Η «Αποστολή» ιδιαίτερα στη Χίο, στηρίζει συνεχώς με προγράμματα που υλοποιεί για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης αλλά και του προσφυγικού προβλήματος. Ο κ. Δήμτσας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Μάρκο για την άριστη συνεργασία και τη λεπτομερή καταγραφή των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών που χρήζουν βοήθειας και ανακούφισης».







--------------


Αναστάτωση στο Γηροκομείο Αθηνών

Έκλεισε αιφνιδίως η μία πτέρυγα.

Την άμεση αντίδραση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, ως εποπτεύουσας Αρχής του Γηροκομείου Αθηνών, προκάλεσε η αιφνίδια απόφασή να κλείσει ένα από τα τρία κτίρια διαμονής των ηλικιωμένων και να τους μεταφέρει σε άλλο, μη κατάλληλο, εντείνοντας το κλίμα ανησυχίας και ανασφάλειάς τους.

Μετά τις παραβάσεις των κανονισμών και την ακαταλληλότητα των νέων συνθηκών διαβίωσης, που διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχου που διενέργησε κλιμάκιο κοινωνικών συμβούλων της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών, η αντιπεριφερειάρχης, Ερμίνα Κυπριανίδου, εξέδωσε απόφαση, σύμφωνα με την οποία η διοίκηση του Γηροκομείου οφείλει να διακόψει, άμεσα, τη διαδικασία μετακίνησης των ηλικιωμένων, ενώ έχει προθεσμία δέκα ημερών για την επαναφορά όσων μετακινήθηκαν στους χώρους όπου φιλοξενούνταν.

Όπως υπογράμμισε η κ. Κυπριανίδου, «οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων υποχρεούνται να διασφαλίζουν τη δυνατότητα αυτοεξυπηρέτησης και τον οφειλόμενο στην ανθρώπινη αξία σεβασμό και ενδιαφέρον, ανεξάρτητα από τη σωματική και πνευματική κατάσταση του φιλοξενούμενου. Εν προκειμένω, η αιφνίδια μεταφορά πραγματοποιήθηκε κατά παράβαση όλων των ανωτέρω, αγνοώντας ακόμη και βασικές ανάγκες και δυνατότητες των ηλικιωμένων».

Η μετακίνηση αφορούσε την εσπευσμένη απομάκρυνση των 36 φιλοξενούμενων από το κτίριο «Βασίλισσα Όλγα», χωρίς προηγούμενη ενημέρωση. Μεταξύ αυτών και άτομα με κινητικά προβλήματα.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με την ενημέρωση του κλιμάκιου, η μετακίνηση έγινε λόγω επικείμενης ανακαίνισης. Ωστόσο, το συγκεκριμένο κτίριο είναι πιο πρόσφατα και συνολικά ανακαινισμένο από τα τρία κτίρια που φιλοξενούν τους ηλικιωμένους και το μόνο που διασφαλίζει την ύπαρξη ζεστού νερού, ενώ το κτίριο «Εστία», στο οποίο μεταφέρθηκαν κάποιοι από αυτούς, δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε, εκ νέου, η ύπαρξη επισφαλών συνθηκών λειτουργίας του Γηροκομείου. Συνθήκες, οι οποίες δεν διασφαλίζουν την υγιεινή, ασφαλή και στοιχειωδώς αξιοπρεπή διαβίωση των ηλικιωμένων, με ανεπαρκείς παρεχόμενες υπηρεσίες σε όλα τα επίπεδα.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.