Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Πρόγραμμα στείρωσης και περίθαλψης αδέσποτων ζώων στα Χανιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ξεκινά τη Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου, το πρόγραμμα στείρωσης και περίθαλψης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, που υλοποιείται από τον Δήμο Χανίων.

Στο εν λόγω πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από ίδιους πόρους του Δήμου Χανίων, περιλαμβάνονται κτηνιατρικές εξετάσεις, ηλεκτρονική σήμανση, αποπαρασίτωση, στείρωση και αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, όπως τραυματισμοί και δηλητηριάσεις.

Οι πολίτες και οι φιλοζωικοί σύλλογοι, που επιθυμούν να εντάξουν αδέσποτα ζώα στο πρόγραμμα, μπορούν να υποβάλλουν στο Δήμο μία υπεύθυνη δήλωση στην οποία να αναφέρουν το είδος, το φύλο και το χρώμα του ζώου και την περιοχή στην οποία βρέθηκε το αδέσποτο.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, σε περίπτωση, που κάποιος πολίτης επιθυμεί να υιοθετήσει ένα αδέσποτο, υποβάλλει επίσης στο Δήμο μια υπεύθυνη δήλωση, στην οποία αναφέρει ότι επιθυμεί να υιοθετήσει το συγκεκριμένο ζώο, τον αριθμό του ηλεκτρονικού τσιπ, που έχει τοποθετηθεί από τον κτηνίατρο στο ζώο, και ότι θα τηρεί, ως νέος ιδιοκτήτης, τους κανόνες ευζωίας, σύμφωνα με τον Ν.4039/2012, ενώ στη συνέχεια του παραδίδεται το βιβλιάριο υγείας του ζώου.

Ως κηδεμόνας απευθύνεται στον συμβεβλημένο κτηνίατρο και τα στοιχεία του ζώου αποστέλλονται στον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο με την πληρωμή του αντίστοιχου παραβόλου.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στα τηλέφωνα: 28213-41645 και στο email: t-agro@chania.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.