Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

“Ζητιανεύουν” σάπια φρούτα και λαχανικά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αντιμέτωποι με δραματικές σκηνές βρίσκονται σε καθημερινή βάση οι οπωροπώλες της Πάτρας. Όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν, αξιοπρεπείς πολίτες που συνήθιζαν παλαιότερα να ψωνίζουν από αυτούς, σήμερα τους να μην τα πετάξουν στα σκουπίδια όσα λαχανικά και φρούτα είναι χαλασμένα, αλλά να τους τα δώσουν, προκειμένου να θρέψουν την οικογένειά τους.

«Τους αποκαλούσαμε κάποτε “φτωχούς” και “επαγγελματίες ζητιάνους” όσους το έπρατταν, όμως σήμερα δυστυχώς σε καθημερινή βάση περισσότεροι από 10 άνθρωποι, κυρίως μεγάλης ηλικίας γιατί οι νεότεροι ντρέπονται, έρχονται στο μαγαζί μου και μου ζητάνε στο κλείσιμο, να μην πετάξω τα χαλασμένα στον κάδο. Περιμένουν έξω να τους δώσω ότι έχει απομείνει για να βάλουν στην κατσαρόλα κάτι να βράσει να φάνε», δήλωσε στο «patrastimes.gr», η γραμματέας του συλλόγου οπωροπωλών Πάτρας Μαρία Ασημακοπούλου.



Η κ.Ασημακοπούλου λέει ότι «υπάρχουν περιπτώσεις μητέρων που πηγαίνουν να αγοράσουν λίγες πατάτες, μαιντανό και 1-2 καρότα, Β΄ και Γ΄ ποιότητας επειδή είναι πιο φθηνά και μόλις το παιδάκι τους, τους ζητήσει μία μπανάνα ή ένα μήλο, προσπαθούν να κρύψουν τα δάκρυα τους γιατί δεν έχουν να πληρώσουν το τεμάχιο του φρούτου. Μας κατάντησαν “σκουπίδια” γιατί δεν ξέρουν πως ζει ο λαός, που μέσα από κλειστές πόρτες προσπαθεί ακόμα και τώρα να διατηρήσει την αξιοπρέπεια του, έστω και αν λιμοκτονούν ενήλικες ή παιδιά».

Τα τεφτέρια των περασμένων δεκαετιών δεν λείπουν πια ούτε από τα μανάβικα, στα οποία είτε οι πελάτες πληρώνουν μόλις πάρουν το μισθό και την σύνταξή τους, είτε εξαφανίζονται αλλάζοντας γειτονιά, γιατί απλώς δεν έχουν να ξεπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Η αγοραστική πτώση έχει ξεπεράσει το 60% και τα περισσότερα οπωροπωλεία της Πάτρας, έχουν βάλει λουκέτο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.