Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

«Δεν υπάρχει διαφωνία, αλλά διαφορετικές απόψεις για τη συνταξιοδότηση των γιατρών»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αμφίβολο παραμένει αν θα ισχύσει η συγκεκριμένη διάταξη.

Αμφίβολο είναι αν θα ισχύσει η διάταξη για συνταξιοδότηση των γιατρών στα 67, η οποία συμπεριλαμβάνεται σε νομοσχέδιο, που είναι σε δημόσια διαβούλευση από τις αρχές Οκτωβρίου και δόθηκε στη δημοσιότητα από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκο.

Πάροτι κύκλοι του υπουργείου Υγείας σημειώνουν ότι δεν υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ υπουργού και αναπληρωτή για το συγκεκριμένο ζήτημα -το οποίο δεν ανήκει στα μείζονος προτεραιότητας- σήμερα, ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, σχολιάζοντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega τη διάταξη που συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τις ιατρικές ειδικότητες, σημείωσε: «Στόχος είναι να προσλάβουμε νέους γιατρούς στα νοσοκομεία και όχι να διατηρήσουμε τους συντονιστές που έχουν άλλο ρόλο στο ΕΣΥ». Η δήλωση ερμηνεύτηκε ως διαφωνία μεταξύ υπουργού και αναπληρωτή.

Σημειώνεται ότι εκείνοι που ζητούν να παραταθεί η συνταξιοδότηση από τα 65 στα 67 χρόνια, είναι κυρίως οι πανεπιστημιακοί γιατροί, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις των υπολοίπων γιατρών του ΕΣΥ.

Σχολιάζοντας το θέμα ο κ. Γρηγοράκος ανέφερε ότι στο νομοσχέδιο για τις ιατρικές ειδικότητες περιλαμβάνεται διάταξη με την οποία ένα γιατρός του ΕΣΥ θα μπορεί, αν το επιθυμεί, να αποχωρήσει στα 67 του χρόνια, αντί των 65 που προβλέπεται σήμερα.

«Ο υπουργός Υγείας διαφωνεί και αν δεν το υποστηρίξει η Νέα Δημοκρατία, τότε αυτή η διάταξη δε θα ψηφιστεί στη Βουλή» απάντησε χαρακτηριστικά σε ερώτηση δημοσιογράφου. Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχο θέμα προέκυψε και με το 5ευρο ως ελάχιστη αμοιβή παροχής υπηρεσιών στα νοσοκομεία, τα οποίο από τον αναπληρωτή υπουργό προτείνεται να καταργηθεί και τα έσοδά του να αναπληρωθούν από αύξηση κατά 10 λεπτά του φόρου στα τσιγάρα.

Όπως έγινε γνωστό, σε άλλη διάταξη του νομοσχεδίου για τις ιατρικές ειδικότητες, προβλέπεται ότι οι θέσεις που έχουν καταληφθεί στο ΕΣΥ από τους γιατρούς που μετατέθηκαν από τα πρώην ιατρεία του ΙΚΑ, θα γίνουν προσωποπαγείς και οι γιατροί αυτοί θα μπορούν να διατηρήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο.

Επιπλέον, με το νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση, θα υπάρχει κάλυψη για την επαναλειτουργία μονάδας «Οδυσσέας» για χρήστες τοξικών ουσιών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.