Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Λιγότερα παιδιά των φαναριών στη Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σταθερός και ελαφρά πτωτικός παραμένει φέτος, σε σχέση με το 2013, ο αριθμός των παιδιών που εντοπίστηκαν να ζητιανεύουν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης ενώ έχουν σχεδόν εξαφανισθεί τα παιδιά με καταγωγή από τη Ρουμανία.

"Ωστόσο, παραμένει τραγικό το γεγονός, ότι ανάμεσά μας συνεχίζουν να υπάρχουν παιδιά χωρίς δικαιώματα" τονίζει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η υπεύθυνη του Κέντρου Υποστήριξης Νέων της ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, στη Θεσσαλονίκη, Βαλμπόνα Χυστούνα, με αφορμή τη σημερινή, Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Αναφερόμενη σε στοιχεία από την ομάδα "streetwork" της ΑΡΣΙΣ, από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2014, διευκρίνισε ότι εντοπίστηκαν συνολικά 234 παιδιά να ζητιανεύουν, εκ των οποίων, τα 96 είναι από Αλβανία, τα 81 από Βουλγαρία, τα 51 από Ελλάδα και 6 από Ρουμανία.

"Ολόκληρο το 2013, είχαμε εντοπίσει στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, συνολικά 427 παιδιά, γεγονός που δείχνει ότι ο αριθμός τους φέτος θα παραμείνει σταθερός και ίσως διαπιστωθεί και μια μικρή μείωση" είπε η κ. Χυστούνα.

Πρόσθεσε δε, ότι τα παιδιά από τη Ρουμανία, έχουν μειωθεί πάρα πολύ, καθώς προωθούνται πλέον σε μεγαλύτερες και πιο κερδοφόρες "αγορές", όπως η Αθήνα ή σε μεγάλες πόλεις της Ιταλίας και της Γαλλίας.

Η κ. Χυστούνα σημείωσε ότι στην ομάδα "streetwork" της ΑΡΣΙΣ εργάζονται πλέον 4 άτομα και έχει ενισχυθεί και με εθελοντές, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των παιδιών που εγγράφονται σε σχολεία.

Στο πλαίσιο της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας, η ΑΡΣΙΣ διοργανώνει στο άγαλμα του Βενιζέλου, μέχρι τις 5 το απόγευμα, δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για παιδιά, νέους αλλά και το ευρύτερο κοινό της πόλης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.