Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

«Έγδυσαν» νεαρή γυναίκα και συνελήφθησαν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Της επιτέθηκαν και τη χτύπησαν στο Ναϊρόμπι γιατί δεν ήταν σεμνά ντυμένη
.
Η αστυνομία της Κένυας συνέλαβε περίπου 100 ανθρώπους μετά την επίθεση στο Ναϊρόμπι εναντίον μιας νεαρής γυναίκας η οποία κρίθηκε ότι δεν ήταν σεμνά ντυμένη, όπως έγινε γνωστό σήμερα από αστυνομική πηγή. Πρόκειται για το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό που σημειώνεται σε διάστημα μερικών ημερών στην πρωτεύουσα της χώρας.

Τα επεισόδιο εκτυλίχθηκε τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη σε μια στάση λεωφορείου στην Καγιόλε, μια παραγκούπολη στο βορειοανατολικό τμήμα του Ναϊρόμπι. Άγνωστοι έσκισαν τα ρούχα της γυναίκας και την χτύπησαν. Το θύμα έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο, διευκρίνισε η αστυνομίας. «Η έρευνα συνεχίζεται με την ανάκριση των υπόπτων για να καθοριστεί ποιοι εμπλέκονται» στην επίθεση, διευκρίνισε ο διοικητής του εγκληματολογικού τμήματος του Ναϊρόμπι Νίκολας Καμουέντε. «Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτό», υπογράμμισε. Η πλειονότητα των συλληφθέντων είναι οδηγοί λεωφορείων, διευκρίνισε ο ίδιος.

Η επίθεση αυτή σημειώθηκε λίγη ώρα μετά τη διαδήλωση εκατοντάδων ανθρώπων, κυρίως γυναικών, στο Ναϊρόμπι για να διαμαρτυρηθούν για την αύξηση αυτού του είδους των συμβάντων.

Ένα ανάλογο περιστατικό, που σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, καταγράφηκε και μεταδόθηκε μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης. Στο βίντεο φαίνονται οδηγοί λεωφορείων να σκίζουν τα ρούχα μιας νεαρής γυναίκας, αφού πρώτα της έχουν πει ότι η φούστα της είναι πολύ στενή και κοντή.

Και άλλα βίντεο με παρόμοια περιστατικά έχουν ανέβει στο διαδίκτυο, προκαλώντας έντονη αντιπαράθεση στην κοινή γνώμη της Κένυας με κάποιους να λένε ότι οι γυναίκες θα πρέπει να ντύνονται πιο σεμνά και άλλους να απαντούν ότι θα πρέπει να μπορούν να ντύνονται όπως θέλουν.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ουίλιαμ Ρούτο δήλωσε ότι η Κένυα δεν είναι «μια πρωτόγονη» κοινωνία και ότι οι άνδρες που σχίζουν τα ρούχα γυναικών δημοσίως πρέπει να συλλαμβάνονται.

Από την πλευρά της η εισαγγελία δεσμεύθηκε ότι οι δράστες «αυτού του απεχθούς περιστατικού» θα συλληφθούν και θα διωχθούν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.