Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Πρώτα διαγραφή, μετά νέα εγγραφή για τις μετεγγραφές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε αντίθετη περίπτωση η εγγραφή στη νέα σχολή είναι άκυρη.

Φοιτητές και Σπουδαστές Σχολών ή Τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ημεδαπής, που μετά τη συμμετοχή τους σε γενικές εξετάσεις εισάγονται σε άλλη Σχολή ή Τμήμα Σχολής, δεν μπορούν να εγγραφούν σε νέα Σχολή ή Τμήμα, εάν προηγουμένως δεν διαγραφούν με αίτησή τους από την Σχολή ή το Τμήμα, όπου είναι ήδη εγγεγραμμένοι.

Σε αντίθετη περίπτωση η εγγραφή στη νέα Σχολή ή Τμήμα είναι άκυρη. Η διαγραφή τους από τη Σχολή ή το Τμήμα στο οποίο ανήκουν, διαπιστώνεται με βεβαίωση της Σχολής ή του Τμήματος αυτού.

Τα παραπάνω ορίζει η νομοθεσία ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Δ Τμήμα), μετά από σχετικό αίτημα της αρμόδιας Διεύθυνσης του Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας και συγκεκριμένα με την υπ’ αριθ. 260/2011 γνωμοδότησή του, η εγγραφή φοιτητή στη Σχολή Αστυφυλάκων, χωρίς την προηγούμενη διαγραφή του από τη Σχολή του Πολυτεχνείου, στην οποία είχε προηγουμένως εγγραφεί, είναι αυτοδικαίως άκυρη, μη αρκούσης της (έχουσας προσωρινό χαρακτήρα) διακοπής των σπουδών του από τη Σχολή αυτή, γιατί κάτι τέτοιο δεν καλύπτει τις απαιτήσεις της κρίσιμης διάταξης του άρθρου 2 παρ.9 του ν.1771/1988 και συνακόλουθα η ως άνω εγγραφή λογίζεται ως μη γενόμενη.

Η Υπηρεσία οφείλει να εκδώσει σχετική διαπιστωτική πράξη με την οποία θα διαπιστώνεται η κατά τα ως άνω αυτοδίκαιη ακυρότητα της εγγραφής. Η έκδοση της ανωτέρω διαπιστωτικής πράξης θα έχει, εν τέλει, ως έννομο αποτέλεσμα και τη διαγραφή από τη Σχολή Αστυφυλάκων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.