Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Τέσσερις ώρες, μία ανοιχτή καρδιά και… εκατό tweets!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.



Βίντεο από εγχείρηση μπάι πας με… live μετάδοση στο twitter.

Τι ακριβώς γίνεται κατά τη διάρκεια μίας επέμβασης ανοιχτής καρδιάς; Δεν θα σας μείνουν και πολλές απορίες εάν παρακολουθήσετε τα post, τις φωτογραφίες και τα βίντεο που ανέβαζαν στο twitter οι γιατροί από το νοσοκομείο Memorial Hermann την ώρα που η επέμβαση βρισκόταν σε εξέλιξη!

Κάποια από τα πλάνα λήφθηκαν από την κάμερα που είχε στο κεφάλι του ο Δρ Michael Macris, επικεφαλής της ομάδας που εγχείρησε έναν 57χρονο άνδρα.

Στο πρώτο tweet η ιατρική ομάδα προειδοποιούσε για το περιεχόμενο που θα ακολουθούσε και ορισμένοι από τους χρήστες ενδεχομένως να χρειάζονταν γερό στομάχι για να το παρακολουθήσουν.

Κάποια από τα μηνύματα προκαλούσαν όντως ένα μικρό… ανακάτεμα, όπως το «Ο Δρ άνοιξε το στέρνο του ασθενή με μαχαίρι, ηλεκτροκαυτηρίαση και μετά πριόνι». Υπήρχαν και κάποια tweet που έβγαζαν νόημα μόνο σε… πτυχιούχους ιατρικής.

Ωστόσο περιείχαν και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την καρδιά, όπως ότι έχει το μέγεθος μίας σφιγμένης γροθιάς και ζυγίζει έως μισό κιλό.

Το νοσοκομείο μετέδωσε την πρώτη live κάλυψη μέσω Twitter της επέμβασης- με την καρδιά να πάλλεται!- στο πλαίσιο του «Μήνα Υγείας»

Οι χρήστες που ενδιαφέρονταν για τη διαδικασία και κατάφεραν να την παρακολουθήσουν μπορούσαν να κάνουν και ερωτήσεις στον Δρ Paresh Patel που ήταν μέλος της ιατρικής ομάδας.

Όλα πήγαν καλά στην επέμβαση, χωρίς επιπλοκές, και ο ασθενής αναμένεται να αναρρώσει μέσα σε μία εβδομάδα.
«Επιπλοκές» υπήρξαν ωστόσο στο Twitter καθώς κάποιοι χρήστες εξέφρασαν την απορία τους για το γεγονός ότι όλο αυτό συνέβαινε την ώρα της επέμβασης.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο




 

 

 

Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.