Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Σε ισχύ η εισαγωγή των μαθητών με το 10%

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα εφαρμοστεί και στους μαθητές των ΕΠΑΛ ομάδας Α.

Συνεχίζεται να ισχύει η εισαγωγή των μαθητών προηγουμένων ετών χωρίς νέα εξέταση. Το παραπάνω αναφέρει ο νόμος 4186/2013 καθώς και το έγγραφο που απέστειλε η διεύθυνση Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων. Συγκεκριμένα το δικαίωμα αυτό θα δίνεται για μία φορά και μόνο για το αμέσως επόμενο διάστημα από αυτό που εξετάστηκαν οι μαθητές.

Δηλαδή οι μαθητές που έδωσαν πανελλήνιες το 2013 έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν θέσεις με το 10% χωρίς νέα εξέταση μόνο για το 2014. Αντιθέτως οι μαθητές που εξετάστηκαν πανελλαδικά το 2012 δεν έχουν αυτό το δικαίωμα καθώς μεσολάβησαν δυο χρόνια και όχι ένα, όπως αναφέρεται στο σχετικό χωρίο του νόμου. Επίσης μια σημαντική αλλαγή που έρχεται είναι ότι πλέον το δικαίωμα αυτό δίνεται και στους μαθητές των ΕΠΑΛ της ομάδας Α που διαγωνίζονται σε 4 μαθήματα και οι οποίοι δεν είχαν κατά το παρελθόν το εν λόγω δικαίωμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη συμμετοχή τους για το 10% των θέσεων εισακτέων οι υποψήφιοι συμμετέχουν με τη βαθμολογία που πέτυχαν στα πανελλαδικά μαθήματα, στα ειδικά μαθήματα και τις πρακτικές δοκιμασίες χωρίς να εξεταστούν ξανά σε κάτι από τα προηγούμενα.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να διαβάσουν το έγγραφο του Υπουργείου στον ακόλουθο δικτυακό τόπο: http://www.minedu.gov.gr/publications/docs2013/131004_egyklios_10.pdf



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.