Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Ερευνα για ΑμεΑ: Τι νιώθουμε, τι πιστεύουμε

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το 93,5% των Πατρινών πιστεύει ότι τα άτομα με αναπηρία αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλη δυσκολία στη δημιουργία φιλικών σχέσεων, στην εκπαίδευση, στη δημιουργία οικογένειας, στην εύρεση εργασίας, στην αποδοχή από την κοινωνία και στην ιατρική περίθαλψη. Το 63% απάντησε ότι το κράτος είναι «λίγο» αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα άτομα με αναπηρία για μια καλύτερη και αξιοπρεπέστερη ζωή. Aξιοσημείωτο είναι ότι ελάχιστοι Πατρινοί γνωρίζουν τι είναι αυτό που συνιστά την αναπηρία ενός ατόμου, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό στέκεται με προκατάληψη απέναντι στα ΑμεΑ.

Τα παραπάνω ενδιαφέροντα συμπεράσματα προέκυψαν από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον στατιστικό Αγγελο Γεωργιτσόπουλο, την κοινωνιολόγο Λαμπρινή Κάτσενου και την ψυχολόγο Ελισάβετ Οικονόμου, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων (ΠΟΜΑμεΑ).

Τα αποτελέσματα θα παρουσιάστηκαν αναλυτικά στις 25/9 από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «E-NetS For Meni Hands» στις 10.00 π.μ., στην Αγορά Αργύρη.

Στόχος της έρευνας ήταν να καταγράψει και να μελετήσει τις απόψεις και τις συμπεριφορές των πολιτών της Πάτρας απέναντι στα άτομα με αναπηρίες. Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Αναπήρων επιδιώκει τη διαφώτιση της κοινωνίας για τα δικαιώματα και την ίση μεταχείριση των ατόμων με αναπηρίες, μέσω της σωστής και πλήρης ενημέρωσης του κοινού.

Όπως παρατηρούν συμπερασματικά οι ερευνητές: «Με την ολοκλήρωση της έρευνας παρατηρούμε ότι επαληθεύτηκαν οι ερευνητικές μας υποθέσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.