Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

ΚΕΠΑ: Η ταλαιπωρία των ΑμεΑ συνεχίζεται

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την ταλαιπωρία τους για να λάβουν την βεβαίωση που δικαιούνται για την αναπηρία τους, από την υγειονομική επιτροπή του ΚΕΠΑ, καταγγέλλουν ασφαλισμένοι από την περιοχή μας! 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» μετά τα προβλήματα που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα, η συγκεκριμένη επιτροπή συνήλθε την περασμένη εβδομάδα στο νησί μας προκειμένου να εξετάσει δεκάδες ασφαλισμένους οι οποίοι περιμένουν την βεβαίωση για την πάθηση που έχουν.

Βάσει των καταγγελιών όμως, αν και συνολικά επρόκειτο να εξεταστούν 27 άτομα, τελικά από την επιτροπή πέρασαν μόλις 11, αφού οι λοιποί δεν είχαν … ειδοποιηθεί! 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπήρξαν περιπτώσεις ασθενών που έπρεπε να μετακινηθούν από νησί του νομού μας για να περάσουν από την συγκεκριμένη υγειονομική επιτροπή, όμως ουδέποτε ήρθαν αφού ουδέποτε ενημερώθηκαν για την ημέρα και την ημερομηνία που βρισκόταν το ΚΕΠΑ στη Ρόδο!

Οι ασφαλισμένοι αυτοί θα πρέπει πλέον να περιμένουν όσο διάστημα απαιτηθεί προκειμένου να συνεδριάσει εκ νέου η υγειονομική επιτροπή για να εξετάσουν τις περιπτώσεις τους. 

Πάντως ακόμη και αυτοί που εξετάστηκαν για να βεβαιωθεί το ποσοστό αναπηρίας του καταγγέλλουν τη συμπεριφορά ορισμένων από τα μέλη της επιτροπής, ως απαράδεκτη, αφού δεν δίστασαν να κριτικάρουν ακόμη και τις οδηγίες που έχουν δώσει θεράποντες γιατροί στους ασθενείς.

Σε κάθε περίπτωση, τέτοιου είδους περιστατικά κάθε άλλο παρά μπροστά οδηγούν, κυρίως σε χρονικές περιόδους όπως αυτές που διανύουμε όπου οι ασφαλισμένοι περισσότερο από ποτέ έχουν ανάγκη το όποιο βοήθημα μπορούν να λάβουν είτε για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.