Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

«Η Ελλάδα καινοτομεί»: Α’ βραβείο καινοτομίας σε σύστημα για πρόσβαση AμεΑ στη θάλασσα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με το Α’ βραβείο καινοτομίας τιμήθηκε το σύστημα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα για άτομα με αναπηρία, SEATRAC, στο πλαίσιο του 2ουδιαγωνισμού «Η Ελλάδα Καινοτομεί», που διοργανώθηκε από τη Eurobank και τον ΣΕΒ.

Το SEATRAC δημιουργήθηκε στο Εργαστήριο Τεχνικής Μηχανικής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών του Πανεπιστημίου Πατρών. Αναπτύχθηκε για να λειτουργεί ως βοηθητικός εξοπλισμός που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με κινητικά προβλήματα για να διευκολύνεται η πρόσβασή τους στη θάλασσα.

Ο Διαγωνισμός Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας «Η Ελλάδα Καινοτομεί», που διενεργείται ανά δύο χρόνια, προκηρύχθηκε για πρώτη φορά τον Μάιο του 2010.



Φωτογραφία της εγκατάστασης Seatrack σε παραλία στο Αλεποχώρι.

Από τις 21 προτάσεις που διακρίθηκαν στον 1ο Διαγωνισμό, 7 ομάδες έχουν ήδη προωθήσει προϊόντα τους στην εγχώρια ή/και τη διεθνή αγορά, 8 ομάδες έχουν υπογράψει επιχειρηματικές συμφωνίες και βρίσκονται στο στάδιο τελικής ανάπτυξης του προϊόντος και προετοιμασίας της εμπορικής παραγωγής και 6 ομάδες βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης δυνητικών επιχειρηματικών συνεργατών για την εμπορική υλοποίηση των καινοτομιών






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.